Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 129 / / 0
Nieprzeczytany post autor: GANJA ZAGOR »
wino najlepsze z pozeczek wedlog mnie;)));D w sklepach u mnie za 5,39;)))

[Wino - wątek ogólny]
Uwaga! Użytkownik ganja ZAGOR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Cancer »
Carlo Rossi to konkretnie spartolone wino. A skoro mowa o mołdawskich to gorąco polecam Francusko-Mołdawskie Cabernet Sauvignon genialne.
  • 494 / 27 / 0
Masz na myśli firmę Kyazzak. Faktycznie jest nawet spoko, ale w Mołdawii całkiem nieźle udaje się też Chablis oraz jakieś lokalne odmiany, których nigdzie indziej nie uświadczysz, chociaż mistrzami własnych, kurewsko starych zresztą odmian - starożytność Panie - są Gruzini. Bo Cabernet Sauvignon to taki chwast wśród winogron - prawie wszędzie dobrze się udaje.
Jeżeli chodzi o ten rejon świata, to zdecydowanie odradzam Rumunię /winnice zostały skolektywizowane i przez lata produkowano tak jakieś chuj wi co/, Bułgaria też dalej jest do banii, na Węgrzech są chyba dwie przyzwoite winnice, z czego jedna robi Tokaje /ja akurat kurewsko nie lubię/ a druga przyzwoity Egri Bikaver, który nieco zaczyna przypominać ten z przed 2 wojny, po której został zastąpiony czerwonymi sikami sprzedawanymi hurtem.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Green Cancer »
Ja akurat lubuje się w węgierskich tokajach . A co do Cabernet Sauvignon to chwastem nie jest ,jest za to odmiana bardzo wytrzymałą ( zapewne dlatego jest tak popularna) Jest również bardzo wyrazista w smaku co potrafi urzec winiarza wychowanego na domowych (owocowych) winach, takiego jak ja. Moim skromnym zdaniem Mołdawianie opanowali świetnie sztukę wyrobu wina z tej właśnie odmiany. No ale jak się rzekło De gustibus non est disputandum.
  • 354 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: MadRider »
Der Neu a ile tego winka tak średnio pijesz? U mnie właśnie dwie podwójne butle Sofii lecą. Jest bardzo przyjemna lepsza od piweczka, heh o drugach zapomniałem a alkohol mi się ciągle po nocach śni, podobno po białym winku mniejszy kac :-)
Uwaga! Użytkownik MadRider jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Sofia to gówno.
Nawet taki jeden Bulgar mi to mówił.
I'm broken.
  • 354 / 4 / 0
Sofia jest super po całej nocy drinkowania na razie nie mam kaca tylko melancholię alkoholową :-) A co jakieś brudasy mówią hehe joke of coz
Uwaga! Użytkownik MadRider jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 494 / 27 / 0
Piję dwie butelki wina raz w tygodniu.
O ile mi coś nie odjebie i nie wypiję zamiast wina np. 18 piw, czy litra wódki. Ale to rzadko. Coraz rzadziej.

Jest takie ruskie zajebiste wino, które myślę że przypadłoby Ci bardzo do gustu. Jak znajdę w necie to wstawię linka.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2009 przez Der neue Rauschstoffbenutzer, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 354 / 4 / 0
Hihi byle nie ten szampan Igriskoje fajny jest ale nie w takich ilościach już go nie tykam ;-)
  • 494 / 27 / 0
Nie, nie mogę znaleźć, jest dostępne w realach białe słodkie ruskie wino, napis kremlowskie czy coś w ten deseń, 16 koni, pyszne. Tak esencjonalne jakby było robione z podeschłych gron - cena jakoś między 18 a 24 zł. Jedno wystarczy.
Massarda czy coś w podobie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).

Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.