Mnie się najbardziej podobały Twoje własne projekty za kilka groszy.
rysiekzklanu pisze: ...
[ external image ]
to moj domowy sprzet...
ale one sa jednorazowe i trzeba wypierdalac jak sie zasmrodi od srodka.
+ jest taki, ze posiadajac kawauek ryrki gumowego wenrzyka oraz zrodlo ognia, mozna skonstróowac takie bonio wszedzie
a chcialem miec cos wielorazowego i ladniejszego niz plastykowa butelka. tylko, ze jesli chodzi o wygode yarania i sciagane buchy, to z moimi bongami nie rowna sie zadne inne, z ktorego mialem okazje ;]
takie faje zajebiste na tej Christianii mają
osobiście wolę skęcić ^_^
[ external image ]
Kamień jest całkiem przyjemny, pojemność i wytrzymałość na temp. podejrzewam że umożliwiła by palenie z lufki szałwie (co zresztą przy dobrym s&s zweryfikuję ;) ).
Prześwit w kamieniu jest wielkości główki od zapałki. Średnica prześwitu lufki przy gwincie łączącym lufkę z główkę jakieś 280milsów, przy ustniku 200milsów (sorry ale mam problemy z mm ;) 1mils to 1/1000 cala a cal do ~2,54cm).
Jedyna rzecz która mnie zraziła do tej lufki to w moim egzemplarzu krzywo wbity gwint w główce :| Nie razi to specjalnie, ale już myślę o wytoczeniu własnej ^_^
Nie jest ona też specjalnie ani krótka ani długa bo na oko 7-8cali, ale przez to właśnie tak przyjemnie się ją trzyma.
Jak ją przetestuje to dodam opinię w tej kategorii (ale nie musi to być specjalnie szybko, jak również długo :P)
Errata:
Dzyndzel i główka mogą zamieniać się miejscami :D Miłe udogodnienie.
Jak ktoś chce mogę porobić i podesłać parę bardziej szczegółowych zdjęć.
Według mnie, wszystko co "alkoholowe" działa. Ale z izopropylowym trzeba uważać, dość "nieprzyjemny".
Przepłukać, odczekać, wytrzeć i zostawić na moment.
Bibułki:
[ external image ]
Fajka:
[ external image ]
Bongo:
[ external image ]
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.