Tutaj (UK) interferon alfa + ribavirin, nawet bez ubezpieczenia za darmo.
100% refundacji
czeka sie od roku do ponad roku
calkiem fcipke jak dla mnie, ale nie chce mi sie isc na biopsje i badanie rna wirusa, tzn. dojsc nie moge
w sumie temat nie za bardzo narkotyczny ale watrobowo-depresyjny jak najbardziej.
sto lat sto lat dzieciom
ale zabieram sie mentalnie, moja sciezka juz przedreptana trzema tip - topami.
oby nie dac sie trafic byc trafionym hujnia
Fillippo wyleczysz to HCV i będzie good. A co znaczy trzema tip topami? Tzn właścicielem telewizji też jesteś
Viva1 Viva2
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.