Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
361
36%
Tak, ale mialem przy niej problemy
330
33%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
13%
Nie, nie dziala.
193
19%

Liczba głosów: 1013

ODPOWIEDZ
  • 682 / 7 / 0
co sie przejmujesz, wyluzuj ziamk, choj im tam wszystkim w czoko

peace & love & antidepressants :heart:
Sun Was High (So Was I)
  • 65 / / 0
Nieprzeczytany post autor: marmar_86 »
Drugi dzień. Czuję się jak na zjeździe po fecie. Ile trzeba wytrzymać?
  • 1241 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: ooo »
najpierw bedzie sie dluzyc kazdy dzien ba kazda godzina ..... a potem ani sie obejrzysz jak bedziesz szamac nastepna paczke niewiedziec kiedy ... ;)
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Po ssri Zoloft nie mogę spać spokojnie, tzn. co chwilę się budzę i mam problem z zaśnięciem. Wcześniej nigdy nie miałem z tym problemu -po prostu kładłem się i zasypiałem.
Pytanie brzmi: czy tak jest tylko na początku czy przez cały czas brania tego ssri?????

Bo jeśli przez cały czas to ja pierdole takie leczenie, budzenie w nocy i ten niespokojny sen bardzo mnie wkurwiają, poza tym śnią mi się poryte realistyczne sny: wojny, bójki, ucieczki przed policją, ogólna rozpierducha, szukanie zgubionej kurtki wśród tłumu, kładzenie się pomiędzy torami itp. Te sny są tak realne jakbym film oglądał, przejebana sprawa. Dodatkowo gadam przez sen, przeklinam, wierce się jakbym na serio walczył. Tak będzie przez cały czas?
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Też tak miałem ale te realistyczne sny zajebiście mi się podobały. Przeszło po jakimś czasie. Bierzesz rano czy wieczorem?
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Biore wieczorem, niektóre sny mi się też podobają, ale inne mnie przerażają np. ostatnio mi się śniło że kładliśmy się z kumplami pomiędzy torami tuż przed nadjeżdżającym pociągiem i jeden kumpel nie zdążył i pociąg po nim przejechał. Cała schiza polegała na tym, że zbieraliśmy jego szczątki, myśleliśmy co powiedzieć jego starym, czy te szczątki spalić itp. Strach przed Policją itp. Nosz kurwa koszmar w chuj.

Kolejny sen bardziej lajtowy -śniło mi się, że rozjebałem wszystkie reklamy przy pewnej drodze, przyjechała Policja i kazali mi je naprawić, to ja wsiadłem na jakiś stary motor i zacząłem przed nimi spierdalać, wjechałem w las a oni ciągle byli tuż za mną, tak się bałem że mnie złapią, że to jest nie do opisania, chujnia. :nuts:

PS: Qrwa, wychodzi na to, że boje się policji :-D

Za to sny o wojnie to z reguły mi się podobają, bo śni mi się coś w stylu gry Call of Duty, tylko śni mi się, że to ja faktycznie walcze, a w tą gierke w realu byłem dobry to i we śnie jest OK ^_^

Może gdybym brał rano to takiego czegoś by nie było, jak ktoś wie to niech szybko napisze ;]
Ostatnio zmieniony 08 marca 2009 przez userd, łącznie zmieniany 1 raz.
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Jeśli sertralina działa na ciebie pobudzająco zdecydowanie powinieneś brać rano. Też na początku brałem wieczorem, byłem pobudzony i to samo powiedział mi doktorek. Myślę że twój psychiatra zgodzi się z tym jeśli powiesz mu o problemach z zasypianiem.
  • 1241 / 8 / 0
ja bralem rano przez 1.5 m-c i ciagle zasypialem na siedzaco mniejwiecej godzine dwie po zazyciu ... czesto chec snu byla mocniejsza odemnie ... teraz testuje zazywanie na noc i chyba jest naprawde niezle ale co organizm to ma inaczej wiec moze faktycznie porana tabsa dla Ciebie bedzie lepsza niz na noc :D
Uwaga! Użytkownik ooo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 18 / 0
A ja mysle ze to ma chuja do rzeczy czy rano czy wieczorem czy w poludnie. To nei jest pigula, ze odczuwasz skutki zaraz po wzieciu. Sertralina przez kilka tygodni osiąga odpowiednie stezenie w osoczu. Pozniej poziom jest taki sam i tylko sie go podtrzymuje, wiec nei ma znaczenia kiedy bierzesz jezeli robisz to w okreslonych odstepach czasowych. W pierwszych tygodniach, moze byc roznica, bierz rano i chuj, jak to nieprawda (bo tak naprwade w przypadku SSRI jak sie w to mocno wglebic to sie dojdzie do wniosku "wiadomo, ze nic nie wiadomo") to i tak sobie sam to wkrecisz i ci minie. Sny realistyczne zostaja i moga sie pojawiac przez caly czas brania.
As above, so below
  • 1241 / 8 / 0
no i pozwole sobie nie zgodzic sie z przedmowca ale tylko do pewnego momentu ... ja ewidentnie czuje kazda tabletke ... ale wiem ze to z czasem zanika ale na poczatku i podniesieniu dawki napewno ma znaczenie (wiem bo fluo tez spalem ale po 2 m-c przeszlo i juz bylo normalnie i juz nie czulem lub poprostu tracilem wrazliwosc a takze te rozbrajajaco sennosc mniej/wiecej godzin dwie po zazyciu
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.