Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Z nowszych rc opoidów to:
L-838,417
[ external image ]
3-(2,5-Difluorophenyl)-7-(1,1-dimethylethyl)- 6-[(1-methyl-1H-1,2,4,-triazol-5-yl)methoxy]- 1,2,4-triazolo[4,3-b]pyridazine
Efekty podobne do benzodiazepinów lecz ze względu na odmienny wzór chemiczny nie jest zaliczany do tej grupy. Ma wyrażne efekty przeciwlękowe ale działa słabiej sedatywnie i znieczulająco. Być może wkrótce zastąpi Chlordiazepoxid który jest używany w takich lekach jak: Librium i Tropium.

CL-218,872
[ external image ]
3-methyl-6-[3-(trifluoromethyl)phenyl]-[1,2,4]triazolo[3,4-f]pyridazine
Na temat tego związku znalazłem mało informacji. Tylko tyle że ma działanie podobne do triazolamu.
Czyli ma działanie uspakajające, sedatywne, przeciwkonwulsyjne, pomoga w zaśnięciu i wprowadzeniu w stan hipnozy podobnie jak zolpidem. Najmocniejsze efekty to właśnie wprowadzenie w twardy sen i amnezja, więc raczej mało ciekawy. Jako taki wartośći rekreacyjnej pewnie niema ale pewnie pomaga w zasnięciu.

7-PET
[ external image ]
7-[1-phenyl-3-hydroxybut-3-yl]endoethenotetrahydrothebaine
Jest to mocny lek znieczulający kilka tysięcy razy silniejszy od morfiny. Spokrewiony z oripaviną stosowaną jako środek sedadywny na dużych zwierzętach jak słonie.

C-8813
[ external image ]
trans-4-(p-Bromophenyl)-4-(dimethylamino)-1-(2-(thiophen-2-yl)ethyl)cyclohexanol
Środek 591 razy silniejszy od morfiny lecz nie ma dokumtencji stosowania go na człowieku. W działaniu uważa sie że może by podobny do morfiny.

Bretazenil
[ external image ]
t-butyl-8-bromo-11,12,13,13a-tetrahydro-9-oxo-9H- imidazo(1,5-a)-pyrrolo(2,1-c)(1,4)benzodiazepine-1-carboxylate
Chyba najciekawszy jak dla mnie środek ponieważ nie przepadam za opoidami oprócz alkocholu i ghb a ten środek daje same pozytywne efekty znane z alkocholu bez jego negatywów. Stosowyny w Rosji jako lek dla alkocholików ponieważ ma podobne działanie. To właśnie w Rosji i w innych liberalnych państwach bierze sie pod uwage wprowadzenie go jako środek rekreacyjny jako lepsza alternatywa dla alkocholu gdyż nie niszczy tak mózgu i wątroby. W przypadku przedawkowania można użyc flumazenilu by odwrócic efekty i wytrzeżwieć.

Nic z tego nie próbowałem ale przymierzam sie do bretazenilu, reszta mnie jakoś szczególnie nie interesuje. Gdybym w najbliższym czasie go skonsumował zdam oczywiście relacje :)
Prawie wszystko to częsciowe tłumaczenia z wikipedia bo nigdzie indziej nie widziałem informacji oprócz dokumentacji firm farmaceutycznych ale nie chciało mi sie czytać tego stosu stron.
Ostatnio zmieniony 03 marca 2009 przez MaciekB, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1233 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: MaciekB »
I takie posty lubię Mayday. Jak dla mnie to wszystkie prezentują się ciekawie. Szczególnie podoba mi się ten C-8813. I synteza wygląda na niezbyt skomplikowaną i niedrogą (oczywiście w porównaniu z resztą tych nowych opiatów). Cząsteczkę można jeszcze wielokrotnie wzmocnić poprzez utworzenie estru octowego. W postaci octanu przenikanie bariery krew mózg powinno być znacznie efektywniejsze. Byłoby to wtedy coś podobnego do niesamowicie mocnej heroiny, aż mi ciarki przechodzą po plecach :moody: Jak znajdziecie jakiś trip raport to podeślijcie, warto się temu przyjrzeć z bliska.

----------------------

Mayday mnie zaciekawił tymi opioidami. Krewniak C-8813 znany jako BDPC http://en.wikipedia.org/wiki/4-(p-Bromo ... clohexanol jest ok. 600 razy mocniejszy niż morfinka. Można go dosyć łatwo otrzymać z ogólnie dostępnych odczynników. Jak zacznie się o tym dużo mówić to na 100% pojawi się w sklepach z RC. Problem w tym, że głos z polskich forum jest mało słyszalny w świecie. Trzeba by było przeprowadzić jakąś akcję propagandową na bluelight albo masowo napastować sprzedawców RC z tą substancja.
Ostatnio zmieniony 03 marca 2009 przez MaciekB, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik MaciekB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 304 / / 0
mogłbyś podać namiary na opis syntezy BDPC?
Ostatnio zmieniony 03 marca 2009 przez MaciekB, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba już nic nie wiem. nie ma nas a co ?
jestem tu gdzie jestem!
  • 1233 / 14 / 0
Myślę, że ten artykuł naprowadzi cię na odpowiednią drogę syntezy nie tylko dla BDPC, ale również jego analogów:
http://www.duckduckgo.com/patents?id=eTs9AA ... 72#PPA1,M1
Ostatnio zmieniony 03 marca 2009 przez MaciekB, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik MaciekB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
Ten temat nie powinien byc w depresantach?
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1233 / 14 / 0
Hmmm. Jest to trochę dyskusyjna sprawa. Są to nowe substancje i tak naprawdę do końca nie wiemy jak się będą zachowywać. DXM teoretycznie jest opioidem a działa jak typowy dysocjant. Tak samo Salvinorin A został przez naukowców podciągnięty do opioidów a działa jak psychodelik. Dla bezpieczeństwa nowinki ze świata dragów proponowałbym opisywać w psychodelikach. Poza tym wątek ten wyciągnąłem z tematu "Nowości ze świata RC i designer drugs".
  • 123 / / 0
Nieprzeczytany post autor: r0galik »
Mayday pisze:
nie przepadam za opoidami oprócz alkocholu i ghb a ten środek daje same pozytywne efekty znane z alkocholu bez jego negatywów.
Alkohol i GHB to nie opioidy... Nie żebym się czepiał, tylko sprostowuję
Co cię nie zabije, to cię osłabi.
  • 656 / 12 / 0
A myślałem że skoro należą do depresantów to też nimi są :P
Nie interesuje sie tą grupą zabardzo więc mam skromną wiedze na ten temat.
murtibing: wszędzie napisałem w tym poscie opoidy zamiast opioidy, będe wdzięczny jak to poprawisz bo ja nie moge :-)
Ostatnio zmieniony 04 marca 2009 przez Mayday, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 849 / 44 / 0
Pierwsze dwa też nie są opioidami.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 656 / 12 / 0
Myślałem że wszystkie depresanty są opioidami bo chyba wszystkie oddziaływują na te same receptory.
Chociaż psychodeliki też na te same działają i jest podział na różne grupy.
Jakoś sie tym nie interesowałem bo depresanty nie są dla mnie. Zaraz zobacze na wiki i sie dowiem o co kaman tak z ciekawości.
ODPOWIEDZ
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.