Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 1179 / 124 / 0
Bartosz pisze:
Kurwa ! A może byś najpierw łaskawie przeczytał ten temat od początku i skorzystał z tych czarów. Opcjonalnie możesz też użyć organu zwanego "mózg" aby odnaleźć narzędzie zwane translatorem i użyć go do (pobieżnego i koślawego co prawda) przetłumaczenia pradawnych kurwa inskrypcji z erowida.
Kurwa, coś taki brutal? Mózg trzeba mieć aby go używać.
Zobacz, co wychodzi z translatorowego tłumaczenia: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=19838
Que? Que? Que?
EDIT
Bądź dobry kolega i pisz jak na świętej spowiedzi!
EjeMqv63qzcBDbheXUtQcmcMHaCGGXk8cCS
  • 64 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Bartosz »
@Kuba Powiatowy

Nie próbowałem kratomu także nie wiem. Z przeczytanych przez moją skromną osobę materiałów wynika że sałata i kratom dają podobne efekty (chociażby dlatego że jedno i drugie jest wymieniane jako substytut opium, nie wiem jak bliskie jest skala podobieństwa czy czegokolwiek) ale żadnych bliższych informacji nie jestem w stanie dostarczyć.

@miniemanologo

Sorry miałem braki w endorfinach a w tedy strasznie wszystko wkurza :-p
Chyba są ze dwa artykuły o sałacie na stronie głównej a rozpisywać się w chwili obecnej albo sklejać/tłumaczyć z cholerę mi się nie chce :-O ;-)

Szukanie nie boli chyba że boli , ot cała filozofia
Uwaga! Użytkownik Bartosz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 27 / 0
Oto co piszą na wikipedii na temat działania sałaty :

"mleczko bywa używane pozamedycznie ze względu na działanie na układ nerwowy. Środek bywa porównywany do opium, ale jest dużo łagodniejszy. Działa uspokajająco, wywołuje uczucie zrelaksowania i euforię. Mimo działania podobnego do opium, ziele nie zawiera alkaloidów podobnych strukturalnie do opiatów, nie wywołuje też typowych dla nich nudności. W połowie lat 70. ekstrakty sałaty do palenia były sprzedawane w Stanach Zjednoczonych pod nazwami handlowymi jak "L'Opium" i "Lettucene". Podczas szczytu popularności tej używki nie stwierdzono przypadków toksyczności lub wywołania uzależnienia."
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 923 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
Kwidron pisze:
Nie tylko na wikipedii tak piszą ;)
Der neue Rauschstoffbenutzer pisze:
Ożył temat sałaty. I teraz będzie sobie tak żył aż do jej pojawienia się. A wtedy jeden z drugim spróbuje i oleje temat. A za rok na przednówku pojawią się kolejni. I tak w kółko.
Kurwa ! Ja nie oleję tematu, spróbuję najszybciej jak tylko wyrośnie coś pożytecznego i zdam raport. Ja będę testował to, a dla leniwych i olewaczy - a ćpajcie Wy sobię Waszą ukochaną kodeinkę :D
a co to za porownanie? chyba nei sadzisz ze salata da Ci cos chociazby podobnego do kody.
zreszta sama zobaczysz, zanim to znajdziesz i wyodrebnisz potrzebna ilosc mleczka bedziesz tak pociety przez komary, ze wszystkiego Ci sie odechce;]
  • 2129 / 27 / 0
tehacek pisze:

zreszta sama zobaczysz, zanim to znajdziesz i wyodrebnisz potrzebna ilosc mleczka bedziesz tak pociety przez komary, ze wszystkiego Ci sie odechce;]
Można od razu wyrwać rośliny z korzeniami i zrobić ekstrakcję wodną. Pożyjemy zobaczymy :-)
  • 422 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Kuba Powiatowy pisze:
Też zamierzam nad tym popracować w lecie. Niedawno obczaiłem że u mnie na działce rośnie sporo sałaty jadowitej :diabolic:
To zapewne sałata kompasowa (słabsza), nie jadowita :)
tehacek pisze:
(...) sama (...)
sam :)
  • 81 / / 0
Nieprzeczytany post autor: waszmosc »
A ja wam powiem, że sałata ma moim zdaniem większy potencjał niż kratom. Może trzeba użyć większej ilości do odczucia efektów, ale działa naprawdę mocno i przyjemnie. Poza tym wystarczy raz kupić na allegro nasionka i masz już tą roślinę do konca życia ;) - rozsiewa sie jak chwast. Moim zdaniem jak ktos pisze ze jest kiepska albo ze komary gryza (lol), to nie umiał dobrze jej wykorzystać. Nie zbiera sie mleczka jak idiota, tylko robi ekstrakcję z liści lub herbatę z nich (większy hardkor).

Z tych wszystkich roślin typu dagga, marihuanilla, sałata jest rośliną z dużym potencjałem. Osobiście umieszczam ją nie w kategorii tamtych, ale razem z kava kava i kratomem. Zdecydowanie działa, a zrobienie ekstraktu jest banalne.
Uwaga! Użytkownik waszmosc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 27 / 0
waszmosc pisze:
Nie zbiera sie mleczka jak idiota, tylko robi ekstrakcję z liści lub herbatę z nich (większy hardkor).

Jaką ilość liści dzikiej sałaty potrzeba by zrobić działającą herbatkę ? Czy susz się też nadaje, czy może tylko świeża roślina ?
  • 1179 / 124 / 0
Waszmosc, koncz Wać, wstydu oszczędź. Ja się napalę, Pół pola obsadzę i nie będzie si. I co wtedy? %-D Nie lepiej maków dla ich urody chociaż?
A tak na serio mógłbyś napisac dokładniej jak z nią postepować i czego sie poniej spodziewac?

----------
na allegro mozna kupic 10 nasionek za 1,5 zł. działa czy nie działa, ja zamawiam :)
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2009 przez mniemanolog, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 459 / 3 / 0
Waszmosc napisz wasza mość ile materiału użyć trzeba do herbatki i jak robić ekstrakt(choć podejrzewam, ze gotujemy materiał-liście?łodygi? a potem odparować wodę i mamy ekstrakt-tak??)
Ja pamiętam że w lato raz jak przyszedłem najebany do domu to po drodze zebrałem pare roślin i próbowałem zebrać mleczko, jie udało mi się to pociałem i zrobiłem herbatke, no i po jakichś 20-30 minutach minutach nie wiadomo kiedy usnąłem a wcześniej czułem się duzo bardziej zajebany. Czyli jakiś potencjał ten chwast moze mieć. Mleczko jak już zbieralem na trzezwo to działało bardzo słabo.
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.