Kiedy ostatnio robiłem przerwę liczyłem każdy dzień, i doliczyłem się do dziewięciu plus kawałka dziesiątego. Teraz de facto zrobiłem przerwę, ale nawet nie zauważyłem kiedy nadszedł siódmy (notabene: dzień jednorazowego złamania abstynencji)... Tzn. podczas farmakoterapii nie odczuwam fizjologicznej potrzeby THC. Natomiast zauważyłem, że jedno szkło robi mniej więcej to, co zwykle jedno szkło, a przecież działanie THC powinno być osłabione przez obecność w mózgu kwetiapiny, która działa na te same receptory, ale dokładnie przeciwnie. Czy się mylę?
Przy okazji - dawka 2 x 200mg to dużo, mało, czy jak?
A co do palenia i interakcji z lekarstwami, to każdy organizm jest inny i trudno ustalić jakiekolwiek reguły - jedynie pi razy oko prawdopodobieństwo wystąpienia reakcji synergicznej. Musisz obserwować swój własny organizm, wiesz, know your body, know your mind.
Przy czym wielce wątpliwe jest, żeby Twoją chorobę wywołało ziółko, co najwyżej zaostrzyło jej objawy.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.