Jak dla mnie to nic im nie brakuje.
Czy San Pedro hodowany w Polsce, długości około 40cm, średnicy około 5cm, zimowany nadaje się już do spożycia?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Ja mam inne pytanie, jak długo powinno przebiegać zimowanie? 3 miesiące wystarczą? Czy zimować aż zrobi się ciepło na dworze?;]
@Zimowanie powinno trwać do kwietnia. Jeśli przerwiesz wcześniej-kaktus będzie miał brzydkie przewężenie. Nie wiem, czy krótkie zimowanie-3 miesięczne ma wpływ na potencję.
Obciąć stożek wzrostu (końcówkę) i położyć na wilgotnym sterylnym podłożu? - ukorzeni się?
Czy kaktus z obciętym stożkiem będzie nadal rósł?
Zamiast na wilgotnym podłożu czy San Pedro można zaszczepić na innym kaktusie?
Słyszał ktoś o efektach? Szybciej rośnie?
Pozdro i dzieki za info
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.