Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
MnO2+Hcl -->H20--> MnCl2 + H20 +Hcl
a potrzecie primo zastanawiam się czy ta reakcja zajdzie ...wykształcenie chemiczne mam średnie...
i taka reakcja zajdzie na pewno przy kwasie stężonym max 36% możliwy jest do stężenia
a przy żołądkowym trudno powiedzieć ...wiem na pewno że przy niektórych stężeniach kwasów reakcja nie zachodzi
tak jak w otrzymywaniu HCL który jest potrzebny do krystalizacji metkata potrzebny jest kwas siarkowy i sól zeby go otrzymać ,,ale przy stężeniu w akumulatorach 30% huja można przereagować
tu bardziej doświadczony chemik musi sie wypowiedzieć
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
Mno2 + Hcl-->H20-->MnCl2 +Cl2 +H20
MnCl2 +Cl2 +H20 --> MnO2 + 4Hcl
nie uzupełniam współczynników, bo mi się nie chce. ale po spożyciu MnO2 nie będziesz bekał chlorem. reakcja wg mnie powinna zajść znów do Mno2.
poza tym chlor w środowisku wodnych przekształca się przecież do kwasu solnego i chlorowego nie?
hahahha no chemikami to my nie zostaniemy :diabolic:
prawie_martwy pisze:To jak ja filtrowalem jako tako i sie dorobilem dławicy piersiowej i zapalenia żył bgłębokich to co dopiero takie ziomy. Rzal.ru .anonimus pisze: Nie przefiltrowałem, bo sie nie dało ... a znam tez osoby, które to pukały bez filtracji i żyją.
Od jutra rzucam.
Moje życie - moja własność.
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
Moje życie - moja własność.
Speedoman pisze: czyli najczęściej w ubikacji w jakimś centrum handlowym.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.