Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2879 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Może tak jak w żarówce jakimś pilniczkiem albo kamieniem do ostrzenia noży. Jeżeli masz, to możesz też wziąć takie okrągłe pilniczki które można zamontować na końcu wiertarki i powoli wywiercać tam dziurę.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 522 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: PrezesSkt »
Jezus pisze:
Może tak jak w żarówce jakimś pilniczkiem albo kamieniem do ostrzenia noży. Jeżeli masz, to możesz też wziąć takie okrągłe pilniczki które można zamontować na końcu wiertarki i powoli wywiercać tam dziurę.
Pomysł sprawdzony i skuteczny pod warunkiem że zaopatrzysz się w kilka sztuk takich "pilniczków". Zaznaczam że jest to czynność bardzo czasochłonna.
Oddam GRZYBY w dobre ręce!!!!! (W następnym sezonie)
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
  • 300 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: INeedMoney »
Bongo z pringelsow domowej roboty :-D spisuje sie znakomicie :)
[ external image ]
(http://img373.imageshack.us/my.php?imag ... 207ho5.jpg)
http://www.youtube.com/watch?v=L7ap4o_zYJo&feature=related
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
Jezus pisze:
Myślę, że to nie da rady. W żarówce szkło jest minimalnej grubości. Tutaj mam prawie pół centymetra i jedną próbę. Myślałem nad spawarką.
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Skołuj wiertarke z ustawieniami obrotów. Jak masz ręczną to lepiej. Małym wiertłem na początek, potem coraz większym. No i załatw sobie terpentynę. Miałem to na zajęciach hehe
  • 203 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: brusdz »
Kura pisze:
Mam dosyć grubą szklaną kulę. Jak zrobić w niej dziurę na cybuch?

Przepal to zapalniczką żarową lub najlepiej palnikiem butanowym.
[b][color=#FF0000]Autovidol dobry jest, pij go stary nie bój się[/color][/b]
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lamarr »
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2009 przez Lamarr, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Lamarr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2879 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
brusdz pisze:

Przepal to zapalniczką żarową lub najlepiej palnikiem butanowym.
Nie pęknie ?
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 656 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mayday »
Najlepiej wiertłem diamentowym przewiercić, chyba że są już jakieś nowsze wiertła do szkła. Tylko musisz dobrać szerokość wiertła do cybucha. Kup se to: http://hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod= ... 365173&sz= do tego cybuch i masz faje.
Do przepalenia tak grubego szkła trzeba mieć fachowy sprzęt.
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2008 przez Mayday, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
Czyli jednak opcja na zimno by była najlepsza. No dobra mam nadzieję, że da radę.
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.