Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
59
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 124

ODPOWIEDZ
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Ja już zjadłem jakieś 80g kavy z cut i za każdym razem nic nie poczułem. Moim zdaniem kava z cut jest po prostu słabej jakości. Jeśli ktoś jeszcze próbował kavy z tego sklepu to niech da znać jak z działaniem.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tobias777 »
jadłem kavę ze źródełka i w przeciwieństwie do kratomu ze źródełka który jest dobry to Kava Kava stamtąd wogóle nie działała na mnie, zżarłem koło 70g w różnych kombinacjach przyrządzania łącznie z odsączaniem itd i zero efektów oprócz wrednego smaku i ścierpniętego języka
  • 273 / / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
a tez jedliscie inna kave ?
bo ja tej z cut nie znam, wiec sie nie wypowiadam, pamietam tylko ta w pudelkach i ona nawet spoko dzialala w ilosciach 10 - 15g,

ale jest takie zjawisko z kava, ze ona na niektorych po prostu nie dziala. Moze to kwestia gestosci receptorow w mozgu, moze metabolizmu, nie wiem. Albo ja uwielbiasz, albo ignorujesz.
  • 15 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: łoch »
kupiłem kave z cut i wcale nie zadziałała.zrobię jeszcze drugie podejście.mam extrakt 40% i zapodałem płaską łyżeczkę na szklankę mleka o temp. 60*C i poczułem delikatne efekty.Delikatny stan radości i nieco pobudzenia.Spróbuje teraz 3,5 grama na szklankę mleczka.Czy ktoś bawił się ostatnio w eksperymenty z Kava Kava?
Uwaga! Użytkownik łoch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
ja sie przymierzam do zabaw z lecytynka, ktora znakomicie emulguje kavalaktony i uwalnia je z korzenia.
  • 2129 / 27 / 0
Nie wiem czemu narzekacie na kavę z cut. Ważne jest by pić ją na pusty zołądek. Do tej pory zamawiałem Kava Kava extra strong i " szefa dżungli". kava extra strong działała bardzo euforycznie, natomiast " szef dżungli" zadziałał raczej otępiająco, coś jakby się wypiło za dużo wódki. Słyszałem że wkrótce ma być ponownie hawajska kava. Ogólnie rzecz biorąc to kava jest zajebistą używką, przypomina w działaniu benzo, natomiast jest dużo mniej szkodliwa.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 422 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Kuba Powiatowy pisze:
(...) Kava extra strong działała bardzo euforycznie (...)
Nie przesadzajmy z tą euforią ;)
Kuba Powiatowy pisze:
Ogólnie rzecz biorąc to kava jest zajebistą używką, przypomina w działaniu benzo, natomiast jest dużo mniej szkodliwa.
O ile wogóle szkodzi ]
  • 2129 / 27 / 0
No jednak trochę szkodzi. Po kilku kubkach kavy bolała mnie wątroba. Innych negatywów nie zauważyłem
  • 422 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Moze przekroczyłeś dopuszczalną nietoksyczną ilość kawalaktonów ?? :]
  • 2129 / 27 / 0
Możliwe, lepiej z tym nie przesadzać. Najlepsza dla mnie dawka to 6 kopiatych łyżeczek na dwa kubki. Smak nawet ujdzie. Dzisiaj właśnie wypiłem taką dawkę na pusty żołądek i masakra, nie mogę za bardzo chodzić %-D efekt jak po solidnej dawce benzo, z tą różnicą że myśli się w miarę normalnie. Szkoda tylko że tak mało osób na tym forum sięga po ten środek, ale domyślam się że przeszkodą jest tutaj cena kavy. Ja troszeczkę poleciałem i kupiłem 200 g kavy na święta i to jedyne co zamierzam brać w najbliższym czasie
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2008 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.