- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Powiem Ci szczerze, ze moze to byc bardzo ciekawy miks, przynajmniej mi by sie spodobal. W miejscu tego otepienia i mrocznego klimatu po dexie XTC dala by napewno wieksza euforie, pewnosci siebie, dodatkowo nie byloby az takiego problemu z pamiecia i poruszaniem sie. Mysle, ze bylyby takze lepsze wizualizacje. Moim zdaniem, gra warta swieczki. Tylko znajdz teraz dobre kolka, zebys nie jadl samego scierwa w pigulce ;-)
bamboa pisze: lsd+kola+thc+%
LSD+THC+alkohol to bardzo przyjemna mieszanka, pod warunkiem że nie przesadzi się z % (za bardzo się szaleje, jak dla mnie dwa piwka góra, dopiero na zjeździe można się zapić) albo z LSD (brutal, wyobrażam sobie, bo nie przedobrzyłem).
Kazik pisze:Kola co? Orzeszki kola czy coca-cola? Jedno i drugie chyba niewiele wpłynie, a może mówisz o jakimś trzecim?bamboa pisze: lsd+kola+thc+%
LSD+THC+alkohol to bardzo przyjemna mieszanka, pod warunkiem że nie przesadzi się z % (za bardzo się szaleje, jak dla mnie dwa piwka góra, dopiero na zjeździe można się zapić) albo z LSD (brutal, wyobrażam sobie, bo nie przedobrzyłem).
browarki pije zazwyczaj przez caly trip =]
kapuha pisze: zawsze do acida musze zapalic, najlepiej na wejscie (katalizator ;d), w czasie tripa (na uspokojenie ]
bamboa pisze: lsd+kola+thc+%
Kazik oczywiscie mam na mysli tabletki ecstasy
O candyflippingu (LSD+MDMA) się nie wypowiadam, nie próbowałem.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/f/fca639a9-0962-4b2e-b247-a9357935c59e/received_3473667736248570.jpeg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250914%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250914T174002Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=135f858a4f9d2f1a2acd3d6166acce9bed3019fc0008c0f7f5ab9b4f215e108a)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/p06p0z0v.jpg)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/drozdze.jpg)
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję
Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/takeshi_niinami.jpg)
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne
Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/piana.jpg)
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki
Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.