drag pisze: ALC (acetylo-l-karnityna), absytencja od narkotyków, troszkę kofeiny, Mg/Zn i jazda.
Z naciskiem na absynencję, zwłaszcza od palenia MJ czy wpierdalania benzo.
Jak dla mnie to pomaga. Piłeś kiedyś speed8? Jeśli tak i pobudziło Cię w inny sposób niż kawa, to właśnie zasługa ALC/DLPA. Bo przecież nie wyciągu z yerba mate.
ALC to po prostu l-karnityna z wprowadzoną grupą acetylową, żeby przekroczyła barierę krew-mózg.
http://www.sfd.pl/ALC-artykuł-t128276.html
Właśnie piracetamu nie próbowałem, lekarz nie chciał mi przepisać bo mówił że to dla staruszków. ;)
Najpierw sprubujcie wysilic te łepetyny, zrobienie linka tak żeby nie trzeba było robić kopiuj>wklej to kwestia 2 kliknięć. Pozdro
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
kodeX pisze: [...] kwasem asparaginowym ktory jest zrodlem aspartamu (substancji konserwujacej dodawanej do niektorych produktow) .
NiezdrowyAntoś pisze: wyluzuj z tym piracetamem, w ktoryms ostatnich "Przekrojow" byl artykul na temat kolesia ktory to bral dosc dlugo do nauki, teraz sie caly telepie, przerwal nauke a z koncentracja nad czyms czy przeczytaniem ksiazki ma wielkie problemy...
Dlatego ja biorę mniejsze, działające dawki i robię od czasu do czasu przerwę, żeby się przekonać, że piracetam pomaga mi odbudować mózg, a nie pomaga w nauce "na chwilę" jak feta.
Black Lotus pisze: bierzesz Nootropil 1200-0-1200.
wyluzuj z tym piracetamem, w ktoryms ostatnich "Przekrojow" byl artykul na temat kolesia ktory to bral dosc dlugo do nauki, teraz sie caly telepie, przerwal nauke a z koncentracja nad czyms czy przeczytaniem ksiazki ma wielkie problemy...
To nie konserwant, tylko słodzik we wszelkich produktach bez cukru i typu light. Świństwo straszne
kodeX pisze:coca-cola Company robiac zyski z pepsi light
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Stosował ktoś z Was Hawaiian Baby Woodrose – Argyreia nervosa w celu poprawy pamięci?
Jeśli tak to jakie efekty? Jakie dawki? Jak długo zażywane i czy regularnie? Po jakim czasie czuć było różnicę? Jakieś efekty uboczne podczas używania? Skutki odstawienia i po jakim czasie wystąpiły?
Jeśli ktoś dysponuje jakąś konkretną wiedzą teoretyczną lub wiem gdzie można takowa znaleźć to również będę wdzieczny za wszelkie info.
Pozdro
do nauki polecam nalewkę z ginko, żeń-szeń, lecytynę, bacopę, gotu kola, ashwagandę, dziurawiec imho też pomaga.
szałwia lekarska jest inhibitorem acetylocholinosterazy, jeszcze nie testowałem ale zapowiada się obiecująco :-D
Mógłbym mieć dostęp do leku Cogiton10 (donepezili hydrochlorium)
Bardzo kusi mnie aby przetestować ten preparat i jego właściwości w poprawianiu funkcji poznawczych. Z drugiej strony wydaje mi się ze jest to lek cięższego kalibru niż jakieś alc, piracetamy, lecytyny i inne. Nie wiem na ile bezpieczny jest ten preparat, nie chciałbym jednak zrobić jakiejś krzywdy...
w każdym bądź razie moje opakowanie donepenzilu ma termin ważności do 04,2011 jeśli już kiedyś postanowię go spróbować to tylko wtedy jak odstawie wszystkie inne używki i leki. Póki co niech sobie czeka i leży na samym dnie mojej aptecznej szufladki.
wikipedia na ten temat mówi coś takiego
http://pl.wikipedia.org/wiki/Donepezil
i coś jeszcze na ten temat
http://www.luskiewnik.strefa.pl/psychos ... ia/p50.htm
a tutaj piękna ulotka z masą informacji
http://leki-informacje.pl/indeks,show,0 ... icept.html
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.