Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Czy masz problemy z koncentracją i pamięcią odkąd zacząłeś brać narkotyki?
No ba
106
80%
Nie.
26
20%

Liczba głosów: 132

ODPOWIEDZ
  • 1067 / 206 / 0
Czasami jak się naćpam przypominam sobie jakąś całkowicie nieistotną i nieistotną sytuację która się zdarzyła jakiś czas temu. Najczęściej zauważam to na dxm. Jak to się mogło stać, że pamiętam jakie papierosy wtedy paliłem, a czasami ledwo kojarzę co robiłem dzień wcześniej?
Ostatnio zmieniony 20 października 2008 przez czajnikof, łącznie zmieniany 1 raz.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 803 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Nie wiem. Mam to samo hehe
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Jest tak. Naćpana głowa funkcjonuje samorzutnie i w ogólnym bałaganie wyrzuca na powierzchnię różne rzeczy.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1067 / 206 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
Jakiś czas myłem zęby kilkoma szczoteczkami na zmiane bo nie pamiętałem która jest moja.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 784 / 28 / 0
Ja na kilka miesięcy zupełnie zapomniałem, że mam młodsze rodzeństwo. Kto da więcej?
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
widzę, że nie jestem osamotniony, też mi się nieraz na deksie (ale na innych środkach również) przypomina szczegółowa całkiem nieistotna sytuacja z przeszłości (czasem bliskiej, częściej jednak dość odległej).
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 784 / 28 / 0
Jeśli wierzyć znajomym szamanom, muchomor potrafi świetnie odblokować pamięć poniżej piątego roku życia, który jest mniej więcej granicą ciągłości naszej pamięci. Rzeczeni konsumenci muchomora weryfikowali odblokowane wspomnienia w rozmowach z rodziną i znalazły one potwierdzenie. Nie jadłem, nie zapieram się.
  • 5299 / 105 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Kurde, kolejny powód wykluczony, przez który uważałem siebie za osobę lekko jebniętą przez los %-D A co do tego muchomora to kurwa ciekawe i to nieźle. Ale pewnie musiałby być obok szaman, bo samemu to se można ale wzorki pooglądać ^_^
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 784 / 28 / 0
pilleater:
Kurde, kolejny powód wykluczony, przez który uważałem siebie za osobę lekko jebniętą przez los
Rzekłbym, że raczej nie znika, tylko dotyczy większej ilości osób. Czyli nie dość, że źle, to jeszcze pospolicie ;-)
pilleater:
A co do tego muchomora to kurwa ciekawe i to nieźle. Ale pewnie musiałby być obok szaman, bo samemu to se można ale wzorki pooglądać
To była ciekawa i jak na ówczesne polskie warunki (jeszcze hr nie było) profesjonalna ekipa pod hasłem "szamanizm albo schizofrenia". Brali nie rozrywkowo i z pewnymi rezultatami. Sam nie doświadczyłem, ale ludzie byli wiarygodni, więc rzecz godna sprawdzenia. Fakt, że dobrze byłoby mieć prawdziwego szamana do psychodelicznych tripów. Taki dj tripu na nieogar to zdecydowany brak w naszej kulturze.
  • 909 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
koala pisze:
Taki dj tripu na nieogar to zdecydowany brak w naszej kulturze.
Kiedyś na zbaku nazwałam takiego człowieka BJ-em (Bania Jockey).
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.