anonimowy_uzytkownik pisze: Nie wiecie czy wiekszosc psychiatrow wie o antydepresyjnym dzialaniu sulpirydu, znaczy mam sie o niego pytac bez problemu, czy zrobia wielkie oczy i powiedza ze to przeciez lek przeciwpsychotyczny? Innymi slowy, czy lek ten jest w miare popularny w leczeniu depresji i czy ma terapeutyczne dzialanie na dluzsza mete?
Niestety nie mogę nigdzie znaleźć jaka jest różnica miedzy amisulpirydem a sulpirydem. Ktoś może wie? Puchatek może ty się orientujesz?
Poczytajcie w necie opinie o leku solian. Same pozytywne opinie zarówno przy leczeniu depresji jak i nerwicy.
sulpiryd jak najbardziej się nadaje na nerwice jakieś zaburzenia depresyjne.tylko dawki są rzędu 50-200mg/d
aha no i cena :-)
jeżeli już ktoś chce rekreacyjnie spróbować to małe dawki i nie napalać się zbytnio na jazde. ;-)
niebieskinamiestnik pisze: Czyli sulpiryd zwiększa ilość dopaminy? A serotoninę też? Jak działa na GHB?
na wikipedii angielskiej jest art o sulpirydzie jakoś tam oddziaływuje na GHB chyba częściowo agonistycznie.na gospodarkę serotoninową zero.to nie jest risperydon.
Dziś w południe zjadłem jedną kapsułkę. Spowodowało to tylko stan lekkiego rozkojarzenia, nic przyjemnego. Trochę mnie to zmartwiło bo sertralina zaczęła mi dawać jasne klarowne myślenie, a dziś sobie je zepsułem tym sulpirydem.
Po odstawieniu Tramalu kody i benzosów męczy mnie deprecha i amotywacja dlatego zwróciłem się w stronę tych leków, narazie z kiepskim rezultatem.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.