Rekreacja nie nalog, no chyba ze glupota pokroju uzaleznienia od kody czy innego dexa. Urzekaja mnie historie 15letnich uzytkownikow ktorzy wpadaja w panike po AZ tygodniowym ciagu na kodzie czy innych tego typu wymyslach.
Gdyby kazdy porzadny cpun mial dostep do dobrej jakosci narkotykow watki o dxm, benzydaminie, kodzie i innych wynalakach pokroj metkata umarly by smiercia naturalna. Wszystko jest jedynie gorszym zamiennikiem. Jak na dopalaczach niby pigula a jednak nie do konca :D
Niech zyje król...
[H]
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Zbigniew pisze: 1. «przykre uczucie spowodowane świadomością niewłaściwego postępowania, niewłaściwych słów itp., zwykle połączone z lękiem przed utratą dobrej opinii»
Wstydziłem się jak nie brałem i codziennie marnowałem czas przy komputerze. Teraz widzę jak to głupie i staram się czerpać rozrywkę z innych rzeczy: kobiety, spotkania ze znajomymi, rekonwalescencja po trzyletnim narkotykowym ciągu ^_^ , książki[podczas czytania wyobraźnia pracuje i dobrze wpływa to na przeżarty przez narkotyki mózg :-)].
Przy okazji pozbyłem się dzięki narkotykom kretyńskiego konsumpcjonizmu. Nie potrzeba mi do szczęścia wielgachnego telewizora, X-boxa, zajebistej komórki oraz innych głupich gadżetów. Wystarczy dobre towarzystwo i książki :-)
buddahlova ten twój avatar za kazdym razem smaka na zielony kruszc mi robi :-D b.i.g. for live smoke stroyyyy
Wstyd być uzależnionym - wkręt.
Komentować to tak jak ja teraz - wkręt.
Ale wstyd się przydaje jednak w walce z uzależnieniem. Jak sięgnie się dna, pojawia się też i wstyd. A kiedy sięgnie sie dna, wtedy można dopiero myśleć o wyjściu z szamba.
Uzależnienie.
Wstydem jest raczej patrzenie z litością, wzgardą, nienawiścią etc., na każdego, kto odbiega od społecznej normy.
Tyle ode mnie.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.