Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Tylko suszone wcinam
Robakiem się nie przejmuje
To grzyb mnie narkotyzuje
...
wintermute pisze: ...
Jak wiadomo grzyby zbudowane są m.in. z chityny, którą żołądek może kiepsko trawić (nie wiem czy trawi w ogóle, chityna ma podobną budowę do celulozy). Zauważyłem też, że robaczywe grzyby dużo szybciej gniją (wystarczy 10 h w chłodnym miejscu i bez rozcinania widać które robaczywe, a które nie).
Więc może robaczywe grzyby są osłabione, mają w sobie mniej chityny i łatwiej się trawią i szybciej przyswajają ? W końcu rozpoczęły już proces rozkładu, więc w żołądku powinny się trawić trochę krócej.
Ma to sens ?
Po dzisiejszym robię przerwę
Jezus pisze:wintermute pisze: ...
tymniemniej hityina nie przeszzkadza =generalnie nie bedzadz dla nas przyswajalnaja w zoladku jak to bywa z psylo, dlatego grzyby trzaskaja nicniesiamwidmyh tak szybkko
oh yea
dalem moim starym 60szt do wiligilii, ouch
Ronsons Zigzag pisze:marita.2 pisze: A może te z robakami to wcale nie były łysiczki?
Jakaś tam odmiana żab jest halucynogenna :D
A poważnie - zbieram, jak tylko się da, parę razy w sezonie, tak, by jeszcze mieć coś na zimę - wiosnę - lato. Od...rany boskie, najstarsi górale nie pamiętają, w którym to roku było...
ps: boze dlaeczego moja gf juz nie grzybi.......
kazdy zwiazek sie powinien opierac na grzybah
imo
A tak poważnie - gdybym zjadała sama wszystkie łysiczki, jakie zbiorę, to byłaby to chyba droga bez powrotu.
ostatnio zastanawiam się jak to jest, jak jakieś krowy czy tam barany obżerają łąkę i najedzą się łysic to czy mają banie... Nie zastanawialiście się nigdy nad tym?
Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.