Der neue Rauschstoffbenutzer pisze: Każdy może sprawdzić sobie sam, ale 70 kg mężczyzna o wzroście 170 cm jeżeli kupi sobie 4 piwka i odbezpieczy pierwsze o 20, to trzeźwy będzie dopiero na drugi dzień około 10.30.....
Prosto obliczyć, że jeśli wypijecie a imprezie pół litra wódy, to cały następny dzień jesteście jeszcze pijani.
Pytanie czy alkomat wykaże to w wydychanym powietrzu?
http]
to alkomat chyba jest zjebany, bo mi wyszło ze w niedziele jak wrócilem do domu popołudniu a nie było mnie tylko 4 godziny to miałem 4,64 ∘/○○ :-D
Pass it over to me.
Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.
Roll another one
Just like the other one.
This one's burnt to the end
Come on and be a friend.[/i]
2x tanie wino + 2 piwa
* Dnia 1. o godz. 14 - 1000ml trunku, zawierającego 12% alkoholu.
* Dnia 1. o godz. 15 - 1000ml trunku, zawierającego 12% alkoholu.
* Dnia 1. o godz. 16 - 1000ml trunku, zawierającego 7.5% alkoholu.
15 1.90 ‰
16 3.69 ‰
17 4.76 ‰
18 4.64 ‰
no to chyba ten alkomat jest trefny
bo wynik wychodzi kosmiczny
bleeh :-/
Jean Cocteau
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.