Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1406 / 140 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
ksionc pisze:
p4g4y0zzz(X) pisze:
Ja robie takim sposobem że kurwa: Gotuje zupke z 20-30 makówek ok. godzine potem odcedzam zupke z 3 razy, gotuje tak długo aż zostaje sama smoła, zbieram to kawałkami waty z gara, potem te waciki mocze w acetonie i wyciskam do małego gara, następnie odparowuje aceton na żelazku, i napierdalam. Takie coś wystarczy jak dla mnie.
czyli jak się potraktuję morfinę acetonem, a potem ten aceton odparuje, to wychodzi coś mocniejszego niż zwykła morfina? niech ktoś wyjaśni co to jest ta bezkationówka i jak bardzo jest to lepsze od zwykłej morfiny.
nie, nie jest mocniejsze, on robi ekstrakt wodny, potem go zagęszcza prawie do sucha i reekstrahuje alkaloidy rozpuszczalnikiem organicznym (aceton), w tym co robi są też inne alkaloidy, nie tylko morfina, bo właśnie nie używa kationitu, ma więc acetonowy wyciąg, po odparowaniu którego zostaje mu zespół alkaloidów, które się wcześniej w acetonie rozpuściły. kiedyś był taki preparat, ale otzymywano go nieco inną metodą i nie ze słomy a z opium (dawno wycofany z lecznictwa). a bezkationówka jest opisana w tym dziale w temacie "ekstrakcja opium z suchych makowin', co już jest błędem, bo opium to sok mleczny uzyskiwany z niedojrzałych torebek Papaver somniferum, a słoma makowa to Capita papaveris, czyli wysuszona torebka nasienna+5-10 cm łodygi (różne źródła różnie podają). w obu opisanych wyżej przypadkach wyodrębia się morfinę i po części inne alkaloidy.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2008 przez oxan, łącznie zmieniany 1 raz.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
xxxzzzxxx pisze:

Masz niefarta, cały mak już wymieniłem na leki %-D
a to może lepiej dla mnie, na zdrowie wyjdzie;)
ale gdyby kiedyś ktoś coś to...
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
@banshee
a to może lepiej dla mnie, na zdrowie wyjdzie;)
ale gdyby kiedyś ktoś coś to...
Daj sobie spokój z makiem, skoro juz teraz masz problemy typu: "sama nie wiem co mam ćpać".
Taki tok myślenia niczego dobrego nie wróży...
Mało komu udaje sie w miare kontrolować opiaty. Nie mówię tutaj o normalnym życiu, pracy, rodzinie będąc cały czas pod wpływem i pseudo kontroli nałogu, a o tym co zazwyczaj następuje, gdy wszystko zaczyna wymykać się spod kontroli. Wtedy zazwyczaj nie ma odwrotu. Młodość i bunt mijają a problem zostaje do końca życia.
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 2012 / 83 / 0
Nieprzeczytany post autor: p4g4y0zzz(X) »
Jebać to, zaraz se zapierdole gold shot'a i bd miał spokój ;] Jak chcesz żyć dobrze to nie ćpaj a jak chcesz umrzeć to ćpaj, ja sobie ćpam i pewnie szybko umre ale mam wyjebane na to. Może gdzieś "tam" o ile coś "tam" jest, jest lepiej.
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 1406 / 140 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
p4g4y0zzz(X) pisze:
Jebać to, zaraz se zapierdole gold shot'a i bd miał spokój ;] Jak chcesz żyć dobrze to nie ćpaj a jak chcesz umrzeć to ćpaj, ja sobie ćpam i pewnie szybko umre ale mam wyjebane na to. Może gdzieś "tam" o ile coś "tam" jest, jest lepiej.
a dałeś se kiedyś po kablach czystą, białą herę albo fentanyl?, jak nie, to dla tego warto jeszcze troche pozyć:)))hehehe
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
Reez masz oczywiście racje i ja też o tym wiem, człowiek nawet nie wie kiedy sie w coś wpierdoli. Ale każdy mniej lub bardziej świadomie wie o tym, kiedy zaczyna ćpać. Ale dzięki za ostrzeżenie, ludzie, trzymajmy sie i sie nie puszczajmy :)
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
banshee, polecam odpał. A wogóle nie ma czegoś takiego jak wjebanie, zapytaj zielonej. Tak więc nie daj się dewotkom (ale skąd one tu na boga?) ani innym głupim kurwom.

Odpał jest pro ;)
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Jak tam Jacok, zostało Ci jeszcze troche maczków. Robiłeś odpał? Wjebałeś się?
Pozdrawiam kompana z wyprawy makowej :D
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: opiate777 »
Kompot rox;] Kurde czechy to jest utracony raj odzyskany wrecz. Za kazdym razem jak jestem w czechach to ktos ziolem poczestuje, jeszcze te maki. Mnie najbardziej jednak meczy to ze kumpel( szef) w ogrodku ma duzo metrow kwadratowych wyskomorfinowca, nic tylko skosic, bo niestety moj w ogrodku juz sie skonczyl:D Najlepsze, ze on oczywiscie nic nie wie o narko, poza tym ze bylem na detoxie. Chyba nie uda mi sie tego wyludzic. Ale ogolnie mak to prawie wszedzie jest;]
Why can't we drink forever?
I just want to start things over.
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
xxxzzzxxx pisze:
Jak tam Jacok, zostało Ci jeszcze troche maczków. Robiłeś odpał? Wjebałeś się?
Pozdrawiam kompana z wyprawy makowej :D
pozdrawiam również ;) nie robiłem odpału, nie mam bezetu, będę go kołował jak już wrócę do wrocka. Póki co dawkuję sobie zupkę i też jest całkiem pro, lol. Z zapasów sporo jeszcze zostało, ale i tak w przyszłym roku trzeba to rozwiązać inaczej - przywieźć tyle materiału, żeby starczyło do kolejnego sezonu.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.