Ważne żeby dobrze uspokajało a jednocześnie nie upośledzało w chuj jak np. lorazepam czy klonazolam. Najlepiej średnio lub długo działające, np. deschloroetizolam znam i owszem uspokaja ale działa śmiesznie krótko. Efekty z odbicia też nie są mile widziane.
Które z tych?:
Norflurazepam
Gidazepam
Flubrotizolam
Flunitrazolam
Jeżeli już to gidazepma, ale średnio to widzę. Choć wszystko każdemu działa inaczej. Tak generalnie, to chyba każde benzo upośledza myślenie i od tego ucieczki nie ma
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Nienawidzę benzodiazepinowego upośledzenia, szczególnie zjebanej pamięci i gubienia wątków, braku zwartości intelektualnej jaka jest np. po Lorazepamie.
Pyrazolam w ogóle mnie nie upośledzał i to jedyny depresant, za jakim mi żal — nie chodzi o działanie rekreacyjne, ale idealne, niedługie działanie terapeutyczne bez uboków i efektów z odbicia. On był zaprojektowany stawiając na maksymalny potencjał leczniczy i możliwie najmniejsze właściwości uzależniające. Polecam poczytać, chyba na BL był wątek w którym wypowiadał się ktoś, kto nad Pyrazolamem pracował i tam była wyjaśniona kwestia selektywności w działaniu na receptory.
Co do mojego pierwszego posta, naczytałem się o wymienionych przeze mnie benzo oraz innych i nie znalazłem nic, co byłoby satysfakcjonującym substytutem Pyrazolamu. Albo zdecydowanie zbyt długie działanie, uboki, albo zbyt rekreacyjne.
ze względu na czas półtrwania.
1. Zmiana miejsca i/lub rodzaju wykonywanej pracy.
2. Antydepresanty z grup SARI (trazodon) lub NaSSA (mirtazapina, mianseryna) - obie grupy są niesamowicie dobre jako anksjolityki.
3. To oczywiście brnięcie w muł zwanym benzodiazepinami. Alprazolam to dla mnie jedno z najlepszych aptecznych benzo, całkowity niszczyciel lęków, do tego działa na mnie speedująco. Ale co głowa to nieco inny efekt. Klonazepam jest oczywiście też fantastyczny, strzeż się jednak wjebania w ten szajs - to, co na początku będzie Ci pomagać ogarniać codzienne obowiązki, potem stanie się koniecznością by je wykonywać, a potem niezbędnością do prostej egzystencji, o pracy nie wspominając. Zwłaszcza, jeśli ten post znajduje się w dziale o RC benzo. Najmniej niebezpiecznym z nich jest etizolam, więc jak już musisz, to idź w tym kierunku. Flubromazepam też był świetny, ale nie wiem jak z jego dostępnością obecnie. Unikaj RCków z końcówką -zolam.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Popularniejsza niż heroina. Brytyjskie nastolatki ofiarami upodobania do ketaminy
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.