Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1573 / 415 / 13
09 października 2026yikokode pisze:
Co ciekawe feta uliczna praktycznie zawsze jebie, więc się zastanawiam czy nikt tego nie płucze specjalnie, byle jebało?
tak to z serami (tymi oryginalnymi jaki i imitacjami fety) bywa - te cuchnące wśród wyjadaczy uchodzą za najbardziej znakomite %-D
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 173 / 32 / 0
Coś w tym jest co mówicie. To prawda, że doczyszczona feta jest dosyć neutralna organoleptycznie w porównaniu do ulicznej. Całkowicie biała, bez zapachu i nie piecze przy wciąganiu. Teorię mam podobną jak Czoug, bo jednak w tym całym smrodzie i pieczeniu przy wciąganiu coś jest. Jakby to była po prostu część rytuału. Niby to jest smród, ale taki że włosy dęba stają. Niby piecze przy wciąganiu, ale to także sprawia, że mózg wie co się zaraz będzie działo. Przy czystej tego nie ma. Gdy pierwszy raz taką próbowałem to miałem wrażenie, że wciągnąłem jakąś mąkę i to nawet nie ma prawa klepnąć. Na logikę wiedziałem, że klepnie, i to nawet mocniej, ale to trochę dysonans jak zaczyna ci wjeżdżać feta bez wcześniejszego doświadczenia zapachu szczynów i przeżarcia nosa.
  • 37 / 5 / 0
Podpisuję się obiema rękoma pod tym.
Ten zapach i ta niezbyt mocna gorycz robią ogromną robotę. Temat czysty bez zapachu i goryczy nie daje takiej satysfakcji. Z kolei większość krążących mixow, jebiacych rozpuchami, to też nie jest to i raczej bierze obrzydzenie na myśl o nich. A taki naturalny smierdziel, po samym otwarciu samary powoduje, że muszę usiąść na kibel.
Jakby to glupio nie brzmiało, to rzeczywiście u mnie to jest przeżywane jak jakaś ceremonia - najpierw ten zapach, robienie kreski kilkoma prostymi ruchami, sniff, a potem to delikatne pieczenie w nosie, i gorzki smak zalewający gardło. Zadnego wysmarkawinia białych glutow, satysfakcja bo wiem, że ten smak i delikatne szczypanie gwarantuje mi pełne przyswojenie tego co poszło w nos. Dodatkowo jak tylko poczuje zapach to od razu mam dreszcze na gardle.
Kiedyś czytałem w izolacji książkę, w której był opisany pierwszy raz typa z fetą, od zapachu jaki poczuł, przez wciągnięcie i spływ - dosłownie czytałem to i miałem dreszcze, a końcowo to musiałem się złamać.
Zdarza mi się mijać jedna stocznie, wokół której unosi się zapach przypominający taką brudną amfetaminę i przechodząc obok też pojawiały się dreszcze i w głowie nostalgonki.
Jednak to tylko jakieś takie cpunskie wykolejenie(przynajmniej jeżeli większe emocje wywołuje bardziej zanieczyszony temat od rzeczywiście czysciutkiego). Podobnie mam z karaniem zioła - znajdę się w towarzystwie, gdzie latają w obiegu bongosy, co chwilę wiaadro ktoś nabija, jakie wapki, a ja kurwa będę czuł się niedopalony dopóki nie zajaram jointa. Z brownem mam podobnie, że jak szybko się ukurwie, nie zdążąc rundy po lotnisku zrobić, to czuje się nieusatysfakcjonowany. A jak osmole całą blachę, posiedzę trochę nad nią, z każdym ruchem pozwalając się powoli rozkręcać, to czuje się lepiej, pełna satysfakcja.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.

Włochy: Pies-poszukiwacz trufli znalazł zakopaną w ziemi kokainę

Pies-poszukiwacz trufli znalazł w lesie we włoskiej Abruzji zakopaną w ziemi czystą kokainę o wartości około 25 tysięcy euro - podała w środę agencja Ansa. Wyprawa po te cenne grzyby nieoczekiwanie zamieniła się w operację antynarkotykową.

Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).