Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 785 / 121 / 0
@zburzony biorę ten bupropion od trzech dni w dawce 150 i póki co nic nie czuję, może nieco więcej energii ale bez jakiegoś efektu wow czy honey moon jak niektórzy raportują. Paro też jakoś słabo klepie 20 mg i się zastanawiam czy sobie lekko nie zwiększyć. Plus taki że żadnych jazd z ciśnieniem i lękami nie mam póki co, a wiedziałbym bo jestem wyczulony. Może się jeszcze dobrze nie wkręcił albo jestem tak przeżarty ketonami przez ostatnie 10 lat że mnie nie rusza. Na szczęście minęły mi głupie myśli i pokusy żeby poeksperymentować z innymi RoA bo to by się pewnie skończyło niefajnie.
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 1752 / 282 / 0
@mj2086 jeśli nie masz zwiększonego lęku to już jest nieźle, u mnie pojawiał się od pierwszej tabletki, zwłaszcza na zewnątrz byłem spięty i nerwowy. Tez mam łeb poryty latami brania ketonów ale mimo to wyraźnie go czułem za każdym razem jak do niego podchodziłem.
Co do innych RoA to próbowałem nosem, szkoda zachodu.
  • 3 / / 0
Od równych 2 tygdoni jestem na Bupropionie 150 mg i czuję minimalne zmiany na plus, wcześniej brałem jeszcze Fluanxol 0.5 mg jednak po dogłębszym zbadaniu tematu okazuje się że tak mała dawka może w jakiś sposób pewnie względem metabolizmu itp. działać tak jak wyższe dawki blokując dopaminę zamiast pomagać w jej "wytwarzaniu/uwalnianiu" dlatego samoistnie 2/3 dni temu przestałem brać Fluanxol i wydaje mi się że był to dobry ruch również z tego względu że miałem go przepisanego na stany lękowe a tak jak były tak nadal są i nie zauważyłem jakiejkolwiek zmiany gdzie wcześniej biorąc Pregabalinę po tygodniu widziałem bardzo dobre zmiany jednak naczytałem się za dużo o uzależnieniach od niej i trochę się zlękłem ale jednak on mi pomagała i będę napewno chciał do niej wrócić, uważam że głupio zrobiłem zmieniając ją na ponieważ nie uzależniłem się od niej ani nie miałem chęci brać większych dawek ale jak zawsze trzeba uczyć się na błędach i je naprawiać. Jak coś działa, nie dotykać
ODPOWIEDZ
Newsy
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.

Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.