Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
Elvanse zmienił mój sposób patrzenia na leki. Teraz zdałem sobie sprawę z tego, że medikinet który brałem mocno mnie stymulował i działał strasznie falowo. Realne skupienie było przez 3 może 4h oczywiście doprawione dość mocną stymulacją... najlepszy efekt osiągałem biorąc około 10mg medikinetu IR wieczorem ale co ciekawe tylko wtedy, jeśli wcześniej rano wziałem te 40mg CR. Wygląda na to, że tylko wtedy byłem w stanie trafić w swoje idealne terapeutyczne stężenie metylofenidatu w którym nie byłem ani przestymulowany, ani zbyt rozkojarzony.
Na szczęście to już za mną. Już po pierwszej dawce Elvanse czułem, że to jest to. Mój umysł uspokoił się jak nigdy dotąd. Nadruchowość praktycznie znikneła, a działanie jest tak stabilne, że aż nie wiedziałem, że to jest możliwe. Ale oczywiście było by zbyt pięknie gdyby wszystko działało idealnie. Mimo iż czuję tą poprawę, czasami dalej moja uwaga trochę gdzieś ucieka, wydaje mi się, że dawka 30mg jest dla mnie zbyt mała.
Jako, że opakowanie leku kosztuje trochę ponad 3 stówki, chciałbym wytestować mniej więcej jaka dawka była by dla mnie optymalna zanim wydam znowu 300+ na opakowanie leku i kolejne 400 na wizytę.
Jak wezmę dwie kapsułki, to z dupy. Nie dość, że za duży przeskok to jeszcze blisko maksymalnej dostępnej na rynku dawki która wynosi 70mg.
Czytałem, że lek rozpuszcza się całkowicie w wodzie po wysypaniu z kapsułki. Stosował ktoś z was kiedyś tak Elvanse?
Myślę, że 40mg będzie moją dawką, ale chciałbym się upewnić przed wizytą, żeby znowu nie okazało się, że mogę potrzebować np 50mg.
Plan mam taki, że rozpuszczę np. w 60 ml wody dwie kapsułki i wypiję tylko 40 ml żeby dostarczyć sobie tych 40mg.
Czy to zadziała w taki sposób, czy lepiej nie ryzykować/nie marnować leku? Z tego co czytałem to lisdeksamfetamina rozpuszcza się w wodzie całkowicie i białym osadem na dnie mam się nie przejmować.
Ćpunem nie jestem, zawsze stronię od nadużywania leków i robienia czegoś poza wskazaniami lekarza - stąd dwie tabletki na raz odpadają, bo nawet jeśli zadziałają, to po co mam przyjmować te 50 czy 70mg jeśli 40 było by dla mnie wystarczające? Wiecie no, patrze na to po prostu max medycznie jak na lek.
Jak wezmę dwie kapsułki, to z dupy. Nie dość, że za duży przeskok to jeszcze blisko maksymalnej dostępnej na rynku dawki która wynosi 70mg.
Nie wiem ile waży zawartość Elvanse 30 mg ale można to sprawdzić i sobie policzyć w ten sam sposób.
Można też wysypać zawartość kapsułki na kartkę papieru i podzielić na pół tak na oko. Potem te dwie połówki ponownie dzielisz na pół. Nawet jeśli nie będzie to super dokładne, to powinno być wystarczająco dokładne aby miało to sens i było skuteczne.
Powodzenia.
Tylko kapsułka szczęścia.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.