Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 1001 / 540 / 0
24 września 2026liukang pisze:
Czy biorąc alpre lub pręgę przeciwlękowo można pić kawę w ciągu dnia ? Czyckawa kortyzol wypierdala i wtedy lek się nasila i nie ma co ?

Biorę terapeutycznie leki nie dla ćpania. Leczę silne stany lękowe i załamanie nerwowe.
Tak, jeżeli jesteś lękowy twój umysł nie potrafi się naturalnie uspokoić. Kawa antagonizuje czyli wyłącza receptory adenozynowe które odpowiadają za regulację układu nerwowego, dodatkowo wprowadzasz się w reakcję 'uciekaj lub walcz'. Masz na pewno wysoki poziom kortyzolu naturalnie. Kawa go podwyższy, następuje mocny wyrzut adrenaliny jeśli jesteś już naturalnie zlękniony bez kofeiny.
Tak szczerze to strzał w kolano i masochizm przy twoich objawach
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 132 / 32 / 0
 ! PRZYPOMINAM I PRZESTRZEGAM
To jest wątek o alprze, nie kurwa rynsztok. Wszelkie offtopy, wyzwiska, treści nie na temat, czy szczeniackie przepychanki będę wywalać do śmietnika a autorom wlepiać warny. Takie koperkowe kłótnie i dyskusje z kosmosu prosze załatwiać na priv, zamiast zachowywać sie jak dzieciaki w publicznym wątku, po których my moderatorzy musimy sprzątać.
:nos: dzieki [h] za moje M <3 :nos:
  • 110 / 15 / 0
Mam kilka kwestii do osób, które stosują alprazolam w jakieś formie o zmodyfikowanym uwalnianiu. Nigdy niczego takiego nie zamawiałem, z wiadomych przyczyn. Teraz wypadała moja co kwartalna 3 - 4 tygodniowa zabawa z benzo. 27.09 zamówiłem sobie paczkę bromazepamu 6mg i własnie na próbę Zomiren SR 1mg.

U mnie nie ma opcji, żeby otwarte benzo nie zostało zżarte w trybie turbo. Każde. Ten lexotan 6 mg poszedł w 4 - 5 dni cały. Wyjątek stanowi diazepam, raz że żeby się nim naćpać to całą pakę bym musiał na raz wziąć. A dwa stosuje go do innych celów (ratunkowych), np. jak kończę tą 3 tygodniową przygodę to 3 dni po 5 mg na noc wygasa koszmary i inne takie. Albo jak popłynę z pręgą i odstawiam nagle do 0 z dawek gramowych to też pomaga. Albo na kaca jak jesz zdarzało mi się pić alkohol (od ponad 8 miesięcy nie piję w ogóle), itp.

Ale do rzeczy, ten zomiren SR to stał się dla mnie chyba gsmechangerem:
- 1 - 2 mg gasi lęki i fobie społeczną na cały dzień
- co najważniejsze kompletnie wygasił mi chęć na dorzutki (tego czy innego benzo, bo już po tym bromku szło by zlecenie na kolejną recke na bromk i/lub lorka
- nawet jak to na mąkę tłuczkiem do mięsa rozjebałem, rozpuscilem i wypiłem to efekt ten sam co powyżej.

1. Macie podobne doświadczenia z alprazolamen w wersji o przedlużonym uwalnianiu?
2. Są inne benzodiazepiny o przedłużonym uwalnianiu?

Przepraszam za długiego posta, ale kontekst może mieć istotne znaczenie.
  • 94 / 7 / 0
Nie mam, ale brzmi zajebiście. Działa cały dzień, nie trzeba dorzucać. Zawsze mnie wkurzało, że szybko schodzi i trzeba jeść 3-4 razy na dobę.

Ciekawe jak ryzyko uzależnienia jeśli tak długo działa ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.

Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.