24 września 2026liukang pisze: Czy biorąc alpre lub pręgę przeciwlękowo można pić kawę w ciągu dnia ? Czyckawa kortyzol wypierdala i wtedy lek się nasila i nie ma co ?
Biorę terapeutycznie leki nie dla ćpania. Leczę silne stany lękowe i załamanie nerwowe.
Tak szczerze to strzał w kolano i masochizm przy twoich objawach
U mnie nie ma opcji, żeby otwarte benzo nie zostało zżarte w trybie turbo. Każde. Ten lexotan 6 mg poszedł w 4 - 5 dni cały. Wyjątek stanowi diazepam, raz że żeby się nim naćpać to całą pakę bym musiał na raz wziąć. A dwa stosuje go do innych celów (ratunkowych), np. jak kończę tą 3 tygodniową przygodę to 3 dni po 5 mg na noc wygasa koszmary i inne takie. Albo jak popłynę z pręgą i odstawiam nagle do 0 z dawek gramowych to też pomaga. Albo na kaca jak jesz zdarzało mi się pić alkohol (od ponad 8 miesięcy nie piję w ogóle), itp.
Ale do rzeczy, ten zomiren SR to stał się dla mnie chyba gsmechangerem:
- 1 - 2 mg gasi lęki i fobie społeczną na cały dzień
- co najważniejsze kompletnie wygasił mi chęć na dorzutki (tego czy innego benzo, bo już po tym bromku szło by zlecenie na kolejną recke na bromk i/lub lorka
- nawet jak to na mąkę tłuczkiem do mięsa rozjebałem, rozpuscilem i wypiłem to efekt ten sam co powyżej.
1. Macie podobne doświadczenia z alprazolamen w wersji o przedlużonym uwalnianiu?
2. Są inne benzodiazepiny o przedłużonym uwalnianiu?
Przepraszam za długiego posta, ale kontekst może mieć istotne znaczenie.
Ciekawe jak ryzyko uzależnienia jeśli tak długo działa ?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.