Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
27 września 2026Amadeusz626 pisze: Matko, jaki szum.
Rozpatrując temat w ten sposób to uzależnia także hydroksyzyna, jak ktoś bierze codziennie i podoba mu się efekt. Jak ktoś bierze prege po 3g czy w innych celach niż leczenie (ktoś napisał forum dla ćpunów, ale ci, którzy przeglądają dział z lekami np. SSRI to nie zawsze są ćpuny, to także forum dla osób zażywających różne substancje z różnych powodów). Przez ostatnie 8 lat brałem regularnie od 50 do 450 mg dziennie pregabaliny, potem z takiej dawki potrafiłem zejść do 0 z dnia na dzień i nie mieć żadnych efektów odstawiennych oprócz tego, że po prostu lek nie dzialal. Nie miałem nigdy żadnej chęci do powrotu do leku, lekarze również nie mówią o uzależnieniu, gdy bierze się w przepisanej dawce. Znam osoby, które również biorą pregę i odstawiają bez problemu bez chęci brania. Może macie inne rozumienie uzależnienia ale jeśli definiujemy je jako (tak mi zacytowal jeden z lekarzy) niewyobrażanie sobie funkcjonowania bez niej no to nie. Pregabalina nie uzależnia. A wszystko brane w dziwnych ilościach jest wyjątkiem od tej reguly.
Ja rekreacyjnie dziś o 20:00 zażyłam 8x150 czyli 1200mg i donosowo 2x150 . Oczywiście nikomu nie polecam dawek, jakie ja biorę, ale ja jestem starą narkomanką z 25 letnim stażem ; )
Narazie jest 21:00 i jeszcze wszystko się ładuje. Nie oczekuję wiele, po moich kanałach wapniowych, ale może mi tym razem trochę bani wskoczyć. Nikomu oczywiście nie polecam dawki większej niż maxymalna dobowa czyli cztery kapsułki 150mg. Pozdrawiam serdecznie !
Jak na Was wpływa pregabalina w temacie seksu i libido?
Osobiscie biorę na nerwobóle codziennie i właśnie nie wiem, czy sobie wkręcam, ale ja potrzebuję viagry (to mam na receptę, więc ok) i czasami myślę, żeby dłużej penetrować, niestety szybko kończę. Czy są na to jakieś rady? Testo powyzej normy
Dziś wleciało znowu osiem tabletek czyli powtórka z wczoraj i teraz będzie kilka sniff. Oczywiście jestem starą ćpunką , nie bierzcie dawek większych niż 600mg na dobę można dostać nawet udaru ! Pozdrawiam gorąco
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).