Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 160 / 21 / 0
27 września 2026Amadeusz626 pisze:
Matko, jaki szum.
Rozpatrując temat w ten sposób to uzależnia także hydroksyzyna, jak ktoś bierze codziennie i podoba mu się efekt. Jak ktoś bierze prege po 3g czy w innych celach niż leczenie (ktoś napisał forum dla ćpunów, ale ci, którzy przeglądają dział z lekami np. SSRI to nie zawsze są ćpuny, to także forum dla osób zażywających różne substancje z różnych powodów). Przez ostatnie 8 lat brałem regularnie od 50 do 450 mg dziennie pregabaliny, potem z takiej dawki potrafiłem zejść do 0 z dnia na dzień i nie mieć żadnych efektów odstawiennych oprócz tego, że po prostu lek nie dzialal. Nie miałem nigdy żadnej chęci do powrotu do leku, lekarze również nie mówią o uzależnieniu, gdy bierze się w przepisanej dawce. Znam osoby, które również biorą pregę i odstawiają bez problemu bez chęci brania. Może macie inne rozumienie uzależnienia ale jeśli definiujemy je jako (tak mi zacytowal jeden z lekarzy) niewyobrażanie sobie funkcjonowania bez niej no to nie. Pregabalina nie uzależnia. A wszystko brane w dziwnych ilościach jest wyjątkiem od tej reguly.
Ja nie napiszę, że prega nie uzależnia, ale mam wrażenie, że uzależnia niektórych. Nie chcę jej w żadnym stopniu bronić i wkurwia mnie, że każdy lekarz przepisuje ją zanim jeszcze powiesz z czym do niego przychodzisz (mam wrażenie, że mają prowizję kurwa od każdej recepty), ale przynajmniej w moim przypadku, ten lek nie okazał się taki groźny. Brałem dawki terapeutyczne, dochodzące do maksa czyli 600 mg/d. Schodziłem z tego praktycznie z dnia na dzień i niczego złego nie odczułem. Nie kwestionuje, że ludzie przeżywają z tym lekiem piekło - pewnie tak jest, ale zgadzam się z @Amadeusz626, że jest to kwestia mocno osobnicza - tak wynika z moich doświadczeń i obserwacji.
  • 146 / 11 / 0
Czas eliminacji pregabaliny z osocza podaje się 5 (32h) lub nawet 6 (38h) czasów półtrwania. Czy po takich 38h od ostatniego wzięcia można powiedzieć, że rozpoczyna się budowanie tolerancji organizmu na nią od nowa? Ile dni może zając odbudowanie tolerancji, jeśli aktualnie wzięcie 150mg jest bardzo lekko odczuwalne, a kiedyś ta dawka pomagała mi psychicznie być silniejszym?
  • 45 / 3 / 0
Spróbuj dawkowania 2x150 rano i 2x150 w południe . Organizm szybko buduje tolerancję i tak to właśnie jest.

Ja rekreacyjnie dziś o 20:00 zażyłam 8x150 czyli 1200mg i donosowo 2x150 . Oczywiście nikomu nie polecam dawek, jakie ja biorę, ale ja jestem starą narkomanką z 25 letnim stażem ; )

Narazie jest 21:00 i jeszcze wszystko się ładuje. Nie oczekuję wiele, po moich kanałach wapniowych, ale może mi tym razem trochę bani wskoczyć. Nikomu oczywiście nie polecam dawki większej niż maxymalna dobowa czyli cztery kapsułki 150mg. Pozdrawiam serdecznie !
myj wodą ryj ;)
  • 7 / 3 / 0
Witam.
Jak na Was wpływa pregabalina w temacie seksu i libido?
Osobiscie biorę na nerwobóle codziennie i właśnie nie wiem, czy sobie wkręcam, ale ja potrzebuję viagry (to mam na receptę, więc ok) i czasami myślę, żeby dłużej penetrować, niestety szybko kończę. Czy są na to jakieś rady? Testo powyzej normy
  • 1001 / 540 / 0
Na logikę. Jeżeli coś uspokaja to zmniejsza to co pobudza
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 45 / 3 / 0
Dokładnie . Wczoraj miałam mega fazę grałam chyba do 2 w nocy w grę .

Dziś wleciało znowu osiem tabletek czyli powtórka z wczoraj i teraz będzie kilka sniff. Oczywiście jestem starą ćpunką , nie bierzcie dawek większych niż 600mg na dobę można dostać nawet udaru ! Pozdrawiam gorąco
myj wodą ryj ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.