Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1022 / 185 / 0
@sertralinowy mnie akurat esci nie zamulał wcale,byłem wręcz mega aktywny i pełen życia.
  • 42 / 1 / 0
@tajemniczy25
Dobrze slyszec :)

A pamietasz może początki brania? Bo jak brałem sertralinę to czułem, że coś łykam już po pierwszej tabletce. W sensie, że biorę jakiś lek, było jakoś inaczej (nie efekt terapeutyczny)
Tutaj przy Esci 4 dzień i w sumie na razie nie czuję nic.
  • 1022 / 185 / 0
@sertralinowy widzisz to ja akurat miałem odwrotnie bo serty wgl nie czułem ani jak się lądowała czy też efektu terapeutycznego.Jedyne co czułem przez okres 4msc to biegunka dzień w dzień.Esci na początku strasznie zwiększył mi lęk i odrealnienie ale potem bajka, całkowita remisja depresji,nerwicy lękowej i fobi społecznej.Szkoda że lek przestał działać po 3msc stosowania.
  • 42 / 1 / 0
@tajemniczy25 Czyli idąc tym tokiem myślenia Esci na mnie nie zadziała, ale spróbuję mu dać trochę czasu
  • 244 / 15 / 0
Ktos ma po ssri cos takiego ze grzeje go od srodka ? zaczalem brac escitalopram dziś i mdłosci +uczucie jakbym covida złapał,dodatkowo klucha w gardle i pic mi sie chce na roznych ssri byłem ale nie pamietam zeby sie tak ładowały
"Niejednemu tu psychiatra jestem pewien nie pomoże,"
  • 42 / 2 / 0
@wolakseak to są działania nieporządane, może masz alergię na esci natychmiast przerwij zażywanie tabletki i zgłoś to psychiatrze !!!
myj wodą ryj ;)
  • 1022 / 185 / 0
@sertralinowy nie sądzę,ja paroksetyny w dawce 20mg też kompletnie nie czułem.Jak wskoczyłem na 40mg to uboki były mega mocne a samo działanie też aż za mocne.Kompletne wyłączenie emocji,żyłem jak w jakiejś bańce.
  • 42 / 1 / 0
@myszkaszara8
Co Ty bredzisz? To normalne skutki uboczne, mina po kilku dniach. Ale jak masz stresa @wolakseak skonsultuj z lekarzem.

@tajemniczy25

A wtedy paro jednak zaskoczyła u Ciebie ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.