Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 28 / / 0
Lekarz mi przepisał .

scalono/lady

Dlaczego uważasz , że dziwnego ? Nie mam tego brać nie wiadomo jak długo . Planuje brać góra 3 tygodnie i to odstawić . Lek jest na receptę , wiec mam go z przepisu lekarza . Zastanawiam się tylko jakie bd objawy i jak długo trwały po tych 3 tyg brania . I zastanawiam się czy pregabalina by pomogła chociaż w jakieś części.. a ty co brałeś i jak odstawiałes ? O ile wogole odstawiałes coś .. chce całkowicie przestać brać cokolwiek jest to już męczące później już po tych 300 mg trama nic nie czułam nie było już tak fajnie jak na początku .. czytałam , że niektórzy biorą naprawdę duże dawki trama , ja to się zawsze bałem padaczki dlatego nigdy nie przekroczyłem 300 mg .. pzdr mordy ! 😁
  • 311 / 93 / 0
@Drogel12 pomysł dziwny bo byłeś we względnie krótkim ciągu na niskiej dawce słabego opioidu, a dostałeś w zamian silny opioid który stosowany jest w ciężkich przypadkach uzależnienia i który wcale nie jest tak łatwo odstawić. Ścinałbyś sobie tego tramca powoli i przy dobrej obstawie lekowej miałbyś miękkie lądowanie, ta bupra w Twoim przypadku jest całkowicie zbędna. Nikt Ci nie powie jak bardzo będziesz miał nasilone objawy odstawienne, na pewno nie odstawiałbym od razu z 2mg do zera tylko redukował stopniowo ile się da. Chociaż osobiście nie sądzę żebyś jakoś bardzo mocno poczuł odstawkę, zwłaszcza jeśli to Twoja pierwsza. Pregabalina pomaga na skręta, ale trzeba uważać żeby nie wpaść z deszczu pod rynnę i nie zamienić jednego nałogu na drugi.
  • 160 / 21 / 0
25 września 2026Drogel12 pisze:
Lekarz mi przepisał .

scalono/lady

Dlaczego uważasz , że dziwnego ? Nie mam tego brać nie wiadomo jak długo . Planuje brać góra 3 tygodnie i to odstawić . Lek jest na receptę , wiec mam go z przepisu lekarza . Zastanawiam się tylko jakie bd objawy i jak długo trwały po tych 3 tyg brania . I zastanawiam się czy pregabalina by pomogła chociaż w jakieś części.. a ty co brałeś i jak odstawiałes ? O ile wogole odstawiałes coś .. chce całkowicie przestać brać cokolwiek jest to już męczące później już po tych 300 mg trama nic nie czułam nie było już tak fajnie jak na początku .. czytałam , że niektórzy biorą naprawdę duże dawki trama , ja to się zawsze bałem padaczki dlatego nigdy nie przekroczyłem 300 mg .. pzdr mordy ! 😁
Dokładnie tak jak pisze @halowpierdol - tramadol w takich dawkach to nie jest jakiś kosmos, do którego potrzebna jest bupra. Moim zdaniem tą buprą możesz więcej spierdolić niż poprawić, ale rób jak tam uważasz. Z tramca schodziłem, byłem na dawkach rzędu 800 mg na dzień. Zdarzyło się więcej. To już jest sporo. Przy redukcji można w miarę bezboleśnie z tego schodzić na mniej. Oczywiście z głową i wymaga to czasu. Obstawianie się czym innym to tylko (często) tworzenie kolejnego problemu. Przy takich dawkach jak Twoje i takim czasie brania, po prostu systematycznie obniżałbym dawkę i zszedł do zera. Całkowicie do zrobienia bez łażenia po ścianach.
  • 28 / / 0
Teraz to już po ptokach jak to mówią . Babeczka przepisała mi bunondol 0,4 mg pomoże mi ktoś z rozpiska jak z tego w miarę szybko zejść ? Bunorfin brałam 2 mg 3 tyg i już chce z tego zejść , ale kompletnie nie wiem jak .
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.