Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 182 / 11 / 0
Czy ktoś wie czym zmniejszyć tolerancje na tentin lub zapobiec szybkiemu rozwojowi? Czy urydyna, cytykolina, alcar dadzą radę czy może coś innego?
  • 1820 / 571 / 2
@Mariusz88 memantyna 20mg 1x1
ostrzegam, że na receptę i nie każdy lekarz zrozumie, że lek może zapobiec rozwojowi tolerancji na subst. psychoaktywne. biorę kilka lat i chwalę.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 182 / 11 / 0
@Merx
Dzięki za odpowiedź. Powiem ci ze myślałem o memantynie, mam ja nawet tylko bałem się że jednocześnie stosując z dexamfetamina będzie mnie przymulać przez co dzialanie będzie słabsze. Czy czuć różnice już po pierwszej dawce memantyny? Czy to dopiero po dłuższym czasie stosowania? Dodam jeszcze że stosuje alcar, cytykoline, urydyne a na noc l teanine, magnez, melatonine ale szczerze mówiąc troszkę lepiej działa dexamfetamina ale niewiele.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.

FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.

Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).