Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 995 / 535 / 0
wczorajliukang pisze:
Czy biorąc alpre lub pręgę przeciwlękowo można pić kawę w ciągu dnia ? Czyckawa kortyzol wypierdala i wtedy lek się nasila i nie ma co ?

Biorę terapeutycznie leki nie dla ćpania. Leczę silne stany lękowe i załamanie nerwowe.
Tak, jeżeli jesteś lękowy twój umysł nie potrafi się naturalnie uspokoić. Kawa antagonizuje czyli wyłącza receptory adenozynowe które odpowiadają za regulację układu nerwowego, dodatkowo wprowadzasz się w reakcję 'uciekaj lub walcz'. Masz na pewno wysoki poziom kortyzolu naturalnie. Kawa go podwyższy, następuje mocny wyrzut adrenaliny jeśli jesteś już naturalnie zlękniony bez kofeiny.
Tak szczerze to strzał w kolano i masochizm przy twoich objawach
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 85 / 6 / 0
Tak czuję właśnie, że nic dobrego z
kawy nie będę miał,.dziwię że jak psychiatrze mówiłem że pije od 20 lat po 10-20 esspressp dziennie
to nie powiedział mi tego co ty.

A dajmy na to jak już za diagnozują mi ADHD i będęns lekach na stymulantach to wtedy podobnie alpra, i pręga gorzej działa na lęki czy w leczeniu uadhd e ogóle się usuwa już pręgę lub benzo bo z racji zorganizowania się po stimachz działania,.lęki są mniejsze w życiu na codzień? Może wiesz mordzio ?
  • 125 / 49 / 0
O kurwa, 10-20 espresso dziennie xD mordo, wyluzuj bo to przesada nawet dla zdrowego człowieka. Lubisz takie ekstrema czy czemu tyle walisz? Jak dorwiesz alpre to boję się o ciebie.
  • 84 / 15 / 0
@OjciecPio2 on wyznaje zasadę "Serce też mięsień, trzeba trenować do upadłości". %-D

A tak poważnie, to jest to bardzo nie zdrowe. Nadciśnienie, arytmie są prawdopodobne, bo jest to PEWNE przedawkowanie kofeiny. Dodatkowo kofeina to diuretyk, czyli obciąża nerki dietetykiem od 20 lat, w dużych dawkach. Bezsenność, lęki i nerwica po takich dawkach też są prawdopodobne, bo przedawkowanie każdego stymulantu powoduje takie coś.

Zastanawia mnie czy jakby odstawił kawę to czy problemy z lękiem, nerwicą by nie zniknęły.
  • 995 / 535 / 0
dzisiajliukang pisze:
Tak czuję właśnie, że nic dobrego z
kawy nie będę miał,.dziwię że jak psychiatrze mówiłem że pije od 20 lat po 10-20 esspressp dziennie
to nie powiedział mi tego co ty.

A dajmy na to jak już za diagnozują mi ADHD i będęns lekach na stymulantach to wtedy podobnie alpra, i pręga gorzej działa na lęki czy w leczeniu uadhd e ogóle się usuwa już pręgę lub benzo bo z racji zorganizowania się po stimachz działania,.lęki są mniejsze w życiu na codzień? Może wiesz mordzio ?
Odstaw kawę, gwarantuje ci że będziesz po 4 tygodniach męki zdrowy. Ty nie potrzebujesz żadnych leków stary. Robisz sobie ogromną krzywdę pijąc takie ilości kofeiny. Jeszcze ćpanie było w przeszlosci, kojarzę cię z wątku o amfetaminie.
I zmień lekarza bo ten to jakiś ewidentny tuman i niedorozwinięty konował.Gość nie ma pojęcia pewnie świadomości że żyje. Zlecił podstawową morfologię krwi? Nie mówiąc o innych badaniach. Tarczyca, wątroba, prolaktyna, testosteron.
Żadna pregabalina i alpra Ci nie pomoże przy takiej ilości kofeiny i ubokami ze strony ciała i układu nerwowego przez to. Prawdopodobnie masz też stany zapalne w ciele, zakwaszony organizm i nieszczelne jelita od takiej ilości kawy, nie mówiąc już o niedoborach witaminowych.
Na już suplementacja elektrolitów. Sod potas magnez wapń, codziennie nawodnienie 2l wody plus kompleks b - najlepiej łykaj po 200-300 procent zapotrzebowania.
Kawa najlepiej sypana nie na pusty żołądek, tylko po porządnym śniadaniu. Waląc takie ilości na pewno nie uda ci się tego uciąć od razu. Sposób 3 filiżanki z odpowiednim odstępem czasowym.
Najgorsze w kawie jest to, że jest tak oczywistym elementem dnia jak oddychanie. Ludzie całkowicie nie łacza z nią swoich objawów bo jest codziennym rytuałem dnia od wielu lat.
  • 85 / 6 / 0
dzisiajOjciecPio2 pisze:
O kurwa, 10-20 espresso dziennie xD mordo, wyluzuj bo to przesada nawet dla zdrowego człowieka. Lubisz takie ekstrema czy czemu tyle walisz? Jak dorwiesz alpre to boję się o ciebie.
Wiesz co przez całe życie byłem nie świadomy że mam ADHD. Zero diagnozy, tzn czułem się jestem inny / dziwny niż rowieśnicy,

Chodzi o to że ja nie pije tych 10-12 esspressp czy jeryb czy energetyków to co bym nie robił jakiej nie miał diety. To zasypiam po 4 godzinach odkąd wstałem.

Nie mam siły na nic i tak od dziecka miałem zemlusialemw ciągu dnia spać "drzemkę" od godziny do 4"

Teraz odkąd mam rodzinę dziecko przestałem ćpać i chlac (od5 lat) to doszedłem do wniosku że to przez ADHD. Nieleczone moje kłopoty i ciągła potrzeba stymulanta z racji niedoboru dopaminy deficytu x
y dopaminy.

Zaczynam leczenie najpierw diagnoza u psychologa, dalej z opinią do psychiatry i zaczynam zapewne leczenie stymulantami wtedy nie będę musiał tyle kawy pić czy energetyków, może w końcu uda się życie zaplanować. A nie wiecznie na spontanie i wariackich papierach.

Wieś póki miałem 17-27 myślałem że ogarniam od 30 czułem że mam provlem, ale mam 40 lat i wiem że bez diagnozy ADHD leczenia stimami nie pociągnie tego życia mimo że mam potencjał ogromny.
  • 85 / 6 / 0
dzisiajkamex pisze:
@OjciecPio2 on wyznaje zasadę "Serce też mięsień, trzeba trenować do upadłości". %-D

A tak poważnie, to jest to bardzo nie zdrowe. Nadciśnienie, arytmie są prawdopodobne, bo jest to PEWNE przedawkowanie kofeiny. Dodatkowo kofeina to diuretyk, czyli obciąża nerki dietetykiem od 20 lat, w dużych dawkach. Bezsenność, lęki i nerwica po takich dawkach też są prawdopodobne, bo przedawkowanie każdego stymulantu powoduje takie coś.

Zastanawia mnie czy jakby odstawił kawę to czy problemy z lękiem, nerwicą by nie zniknęły.
Na pewno by z objęły ale problem inny powsta ientrwale.zmeczenie.anhedonia brak skupienia, Brain dog kto
  • 995 / 535 / 0
To kawa pita przez 20 lat powoduje Brain fog i anhedonie.
Żeby nie było że ja sobie wymyślam proszę macie link do tysięcy wypowiedzi ludzi którzy to odstawili
https://www.reddit.com/r/decaf/
  • 85 / 6 / 0
No rozumiem tylko jak kawy nie wypije to nie nadaje się do życia. Codziennie mówię że od jutra nie pije. Co pić rao herbatę zielona?

Ale najlepiej to chyba zdiagnozować ADHD które mam i zacząć leczyć deks amfą albo metylofenidatem dwa najnowsze leki w Polsce i chyba najlepsze. Wtedy nie będzie mnie do kawy ciągnęło.
  • 675 / 165 / 0
Ty ale jak chcesz ćpać to cpaj, nie musisz tego racjonalizować takimi fikolkami logicznymi i papierkiem od magika.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.