wczorajliukang pisze: Czy biorąc alpre lub pręgę przeciwlękowo można pić kawę w ciągu dnia ? Czyckawa kortyzol wypierdala i wtedy lek się nasila i nie ma co ?
Biorę terapeutycznie leki nie dla ćpania. Leczę silne stany lękowe i załamanie nerwowe.
Tak szczerze to strzał w kolano i masochizm przy twoich objawach
kawy nie będę miał,.dziwię że jak psychiatrze mówiłem że pije od 20 lat po 10-20 esspressp dziennie
to nie powiedział mi tego co ty.
A dajmy na to jak już za diagnozują mi ADHD i będęns lekach na stymulantach to wtedy podobnie alpra, i pręga gorzej działa na lęki czy w leczeniu uadhd e ogóle się usuwa już pręgę lub benzo bo z racji zorganizowania się po stimachz działania,.lęki są mniejsze w życiu na codzień? Może wiesz mordzio ?
A tak poważnie, to jest to bardzo nie zdrowe. Nadciśnienie, arytmie są prawdopodobne, bo jest to PEWNE przedawkowanie kofeiny. Dodatkowo kofeina to diuretyk, czyli obciąża nerki dietetykiem od 20 lat, w dużych dawkach. Bezsenność, lęki i nerwica po takich dawkach też są prawdopodobne, bo przedawkowanie każdego stymulantu powoduje takie coś.
Zastanawia mnie czy jakby odstawił kawę to czy problemy z lękiem, nerwicą by nie zniknęły.
dzisiajliukang pisze: Tak czuję właśnie, że nic dobrego z
kawy nie będę miał,.dziwię że jak psychiatrze mówiłem że pije od 20 lat po 10-20 esspressp dziennie
to nie powiedział mi tego co ty.
A dajmy na to jak już za diagnozują mi ADHD i będęns lekach na stymulantach to wtedy podobnie alpra, i pręga gorzej działa na lęki czy w leczeniu uadhd e ogóle się usuwa już pręgę lub benzo bo z racji zorganizowania się po stimachz działania,.lęki są mniejsze w życiu na codzień? Może wiesz mordzio ?
I zmień lekarza bo ten to jakiś ewidentny tuman i niedorozwinięty konował.Gość nie ma pojęcia pewnie świadomości że żyje. Zlecił podstawową morfologię krwi? Nie mówiąc o innych badaniach. Tarczyca, wątroba, prolaktyna, testosteron.
Żadna pregabalina i alpra Ci nie pomoże przy takiej ilości kofeiny i ubokami ze strony ciała i układu nerwowego przez to. Prawdopodobnie masz też stany zapalne w ciele, zakwaszony organizm i nieszczelne jelita od takiej ilości kawy, nie mówiąc już o niedoborach witaminowych.
Na już suplementacja elektrolitów. Sod potas magnez wapń, codziennie nawodnienie 2l wody plus kompleks b - najlepiej łykaj po 200-300 procent zapotrzebowania.
Kawa najlepiej sypana nie na pusty żołądek, tylko po porządnym śniadaniu. Waląc takie ilości na pewno nie uda ci się tego uciąć od razu. Sposób 3 filiżanki z odpowiednim odstępem czasowym.
Najgorsze w kawie jest to, że jest tak oczywistym elementem dnia jak oddychanie. Ludzie całkowicie nie łacza z nią swoich objawów bo jest codziennym rytuałem dnia od wielu lat.
dzisiajOjciecPio2 pisze: O kurwa, 10-20 espresso dziennie xD mordo, wyluzuj bo to przesada nawet dla zdrowego człowieka. Lubisz takie ekstrema czy czemu tyle walisz? Jak dorwiesz alpre to boję się o ciebie.
Chodzi o to że ja nie pije tych 10-12 esspressp czy jeryb czy energetyków to co bym nie robił jakiej nie miał diety. To zasypiam po 4 godzinach odkąd wstałem.
Nie mam siły na nic i tak od dziecka miałem zemlusialemw ciągu dnia spać "drzemkę" od godziny do 4"
Teraz odkąd mam rodzinę dziecko przestałem ćpać i chlac (od5 lat) to doszedłem do wniosku że to przez ADHD. Nieleczone moje kłopoty i ciągła potrzeba stymulanta z racji niedoboru dopaminy deficytu x
y dopaminy.
Zaczynam leczenie najpierw diagnoza u psychologa, dalej z opinią do psychiatry i zaczynam zapewne leczenie stymulantami wtedy nie będę musiał tyle kawy pić czy energetyków, może w końcu uda się życie zaplanować. A nie wiecznie na spontanie i wariackich papierach.
Wieś póki miałem 17-27 myślałem że ogarniam od 30 czułem że mam provlem, ale mam 40 lat i wiem że bez diagnozy ADHD leczenia stimami nie pociągnie tego życia mimo że mam potencjał ogromny.
dzisiajkamex pisze: @OjciecPio2 on wyznaje zasadę "Serce też mięsień, trzeba trenować do upadłości".![]()
A tak poważnie, to jest to bardzo nie zdrowe. Nadciśnienie, arytmie są prawdopodobne, bo jest to PEWNE przedawkowanie kofeiny. Dodatkowo kofeina to diuretyk, czyli obciąża nerki dietetykiem od 20 lat, w dużych dawkach. Bezsenność, lęki i nerwica po takich dawkach też są prawdopodobne, bo przedawkowanie każdego stymulantu powoduje takie coś.
Zastanawia mnie czy jakby odstawił kawę to czy problemy z lękiem, nerwicą by nie zniknęły.
Żeby nie było że ja sobie wymyślam proszę macie link do tysięcy wypowiedzi ludzi którzy to odstawili
https://www.reddit.com/r/decaf/
Ale najlepiej to chyba zdiagnozować ADHD które mam i zacząć leczyć deks amfą albo metylofenidatem dwa najnowsze leki w Polsce i chyba najlepsze. Wtedy nie będzie mnie do kawy ciągnęło.
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.