Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Ktoś będzie polował na Łysicę po tym ochłodzeniu ? I trochę deszczu spadło mazowieckie
  • 395 / 135 / 2
Łódzkie - w weekend sprawdzałem spota na którym zbierałem tydzień temu. Było ich może troche więcej, albo tyle samo.
Sprawdziłem innego spota, bardziej suchego - który jest dla mnie lokalnym wskaźnikiem intensywności wysypu. Gdy tam występują to znaczy że sezon jest dobry trwa na całego.
Nie znalazłem tam nic. Było sucho.
Mam jeszcze kilka spotów do obczajenia co zrobie w kolejny weekend
  • 0 / / 0
Wczoraj byłem na dawno nieodwiedzanej miejscówce ,szybka akcja, jakiś typ zaczął się czepiać, że przy jego polu się kręcę, a ja mu, że Juszcznik Jesienny dla babci zbieram, bo na stawy bardzo dobry. Obczaiłem tylko 2 kępki sitowia w 1 kompletne 0, a w drugiej 23 sztuki 19 przysuszonych, padało 2 dni wcześniej tak-umiarkowanie/słabo i 4 świeżynki. Czyli coś tam ruszy tylko do Boga deszczu się można modlić i penetrować dzień po obfitych lub 2 dni po słabszych opadach, przynajmniej ja mam taki schemat zbiorów. Pozdro podróżnicy.
Ostatnio zmieniony 20 września 2026 przez Marekptpt100, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 20 / 11 / 0
Okolice Ostrołęki ruszyły .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 45 / 6 / 0
Jaka sytuacja pod Warszawą? Co prawda mam swoją miodną łączkę na Bagnie Całowanie na której nakosiłem naście lat temu aż 6 tysia sztukasów. I chcę iść latoś na pewniaka. Zapodawałem sobie po 150 sztuk i rozdawałem znajomym po 50. Kumplom będącym dziewicami psylo i napalonym na spróbowanie.
  • 395 / 135 / 2
Dobry sezon mamy w tym roku. 3 znany spot obczajony - na dwóch rodzi dobrze ale jeden został wykoszony właśnie i w weekend bede obczajal kolejne.

Łódzkie.

Foty z dziś
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1 / / 0
Hej wszystkim , ostatnio „ @izopropylofenidat pisałeś że możesz zrobić analizę terenu , jak mogę się z tobą na coś takiego umówić ?:) moja misja w tym roku jest znalezienie choćby kulki sztuk dla samego zobaczenia tego grzybka na żywo :) , może kiedyś odważę się skosztować

poprawiono bbcodes /Mx
  • 395 / 135 / 2
@No09king
Możesz wysłać na priv powiat a ja powiem gdzie bym szukał
  • 33 / 2 / 0
Kupe lat nie jadłem lysic a to właśnie z nimi miałem swój pierwszy raz, kurwa 40 sztuk prosto z łąki zmiatlo z planszy 😅

@izopropylofenidat

Wysłałem pw
WolneGrzyby !
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia

W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.

Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów