Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
20 września 2026enancjomer pisze: Brałem ją z 5 lat z paroma małymi przerwami. Pierwsze 2 lata zgodnie z zaleceniami lekarza 150mg do 450mg. A później popularne stały się receptomaty, więc brałem ile chciałem, od 600mg do 1500mg, traciłem rachubę ale starałem się utrzymywać w tych dolnych wartościach. A później off bo zmieniłem kraj zamieszkania.
I jak żyjesz ? Dalej bez pregi ? Jeśli tak to gratulacje , ja lecę teraz ponad miesiąc większe ….
Pomogła przeprowadzka ?
To był impuls czy przemyślany plan ?
Do tego oczywiście benzo (Xanax,clona,lorazepam,midazolam IV) + GHB, baclofen, zolpidem.
Schodziłem z wszystkiego jakieś 6 miesięcy samemu bez obstawy lękowej. Do tego jeszcze inne narkotyki więc problemy się nawarstwiały.
Nie ma beznadziejnych przypadków
Oczywiście 6 miesięcy wyjęte z kalendarza w całkowitym bezruchu życiowym, niezdolny nawet do wyjścia po bułki.
moja obecna dawka to 165 miligramów (preparat na literę L. z dopiskiem XR - chyba preparat pierwszy, będący oryginałem), czyli ekwiwalent ok. 150 mg pregabaliny o uwalnianiu natychmiastowym. myślę, że 82,5 mg byłoby zbyt niską dozą, choć działanie jest i tak delikatne na pułapie mojej obecnej - brak efektów rekreacyjnych i tego specyficznego stanu, ale to może być dobrą stroną dla pewnej grupy osób, które mają problem z nadużywaniem tegoż specyfiku.
pytanie zadaję, bowiem chciałbym się rozeznać w opiniach innych userów, a korzystając z wyszukiwarki nie znalazłem wielu powyższych.
pozdrawiam, przodownik.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
A taka ogólna chujowość zależy pewnie od tego skąd startowałeś z pregabaliną. Ja psychicznie byłem w dołku i generalnie do tego miejsca też wróciłem.
@Bezniku żyję okej ale powrót do rzeczywistości bez pregabaliny był ciężki. Przez 5 lat zbudowałem sobie życie którego bez pregi bym raczej nie zbudował w taki sam sposób. Obudziłem się w rzeczywistości w której nie do końca potrafiłem funkcjonować bo dużo w niej było stresorów na które wcześniej nie zwracałem uwagi podczas brania leku.
W Polsce też ciężko mi byłowyzbyć się mechanizmu stres - kapsułka bo mogłem mieć reckę w 10 minut dlatego też przy okazji zmiany kraju natrafiła się okazja na zerwanie z nałogiem.
Zmieniłem kraj z przyczyn niezależnych od nałogu. I powiem Wam, że jak człowiek wie że nie ma dostępu to i jakoś lżej odczuwa te uboki.
I tylko nadmienię prega miała na mnie wspaniały wpływ na samym początku. Byłem człowiekiem dużo bardziej "do ludzi", empatycznym, kochającym, ciekawym innych. Z introwertyka do socjalnej bestii po jednej kapsułce.
Ale z drugiej strony pozbawiła mnie tego wewnętrznego lęku który był moim "drivem" i kompletnie upośledziła umiejętność koncentracji, zapamiętywania i myślenia przyczynowego.
Ogromne dawki napewno miały na to wpływ ale pierwsze objawy tego upośledzenia zauważyłem już podczas dawek terapeutycznych.
Zastanawiam się czy brać to jak to każdy pisze że tak uzależnia, doktor powiedziała że to bezpieczny środek nie uzależnia i jest bezpiczenejszy od benzo.
Jakbym chciał pójść dwa tygodnie tak jak on przepisał to później jak schodzić z dawki z tego ? Tego mi nie powiedział , będę z nim rozmawiał i zapytam co i jak ale też ciekwe co wy mi doradzić znając to z praktyki s nie teorii jak doktorek.
Czy pręga ma jakiś inne zastosowania bo zbicie bad trip po LSD lub ułatwi zaśniecie na zejściu po stymulantach ?
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.