Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
20 września 2026enancjomer pisze: Brałem ją z 5 lat z paroma małymi przerwami. Pierwsze 2 lata zgodnie z zaleceniami lekarza 150mg do 450mg. A później popularne stały się receptomaty, więc brałem ile chciałem, od 600mg do 1500mg, traciłem rachubę ale starałem się utrzymywać w tych dolnych wartościach. A później off bo zmieniłem kraj zamieszkania.
I jak żyjesz ? Dalej bez pregi ? Jeśli tak to gratulacje , ja lecę teraz ponad miesiąc większe ….
Pomogła przeprowadzka ?
To był impuls czy przemyślany plan ?
Do tego oczywiście benzo (Xanax,clona,lorazepam,midazolam IV) + GHB, baclofen, zolpidem.
Schodziłem z wszystkiego jakieś 6 miesięcy samemu bez obstawy lękowej. Do tego jeszcze inne narkotyki więc problemy się nawarstwiały.
Nie ma beznadziejnych przypadków
Oczywiście 6 miesięcy wyjęte z kalendarza w całkowitym bezruchu życiowym, niezdolny nawet do wyjścia po bułki.
moja obecna dawka to 165 miligramów (preparat na literę L. z dopiskiem XR - chyba preparat pierwszy, będący oryginałem), czyli ekwiwalent ok. 150 mg pregabaliny o uwalnianiu natychmiastowym. myślę, że 82,5 mg byłoby zbyt niską dozą, choć działanie jest i tak delikatne na pułapie mojej obecnej - brak efektów rekreacyjnych i tego specyficznego stanu, ale to może być dobrą stroną dla pewnej grupy osób, które mają problem z nadużywaniem tegoż specyfiku.
pytanie zadaję, bowiem chciałbym się rozeznać w opiniach innych userów, a korzystając z wyszukiwarki nie znalazłem wielu powyższych.
pozdrawiam, przodownik.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
A taka ogólna chujowość zależy pewnie od tego skąd startowałeś z pregabaliną. Ja psychicznie byłem w dołku i generalnie do tego miejsca też wróciłem.
@Bezniku żyję okej ale powrót do rzeczywistości bez pregabaliny był ciężki. Przez 5 lat zbudowałem sobie życie którego bez pregi bym raczej nie zbudował w taki sam sposób. Obudziłem się w rzeczywistości w której nie do końca potrafiłem funkcjonować bo dużo w niej było stresorów na które wcześniej nie zwracałem uwagi podczas brania leku.
W Polsce też ciężko mi byłowyzbyć się mechanizmu stres - kapsułka bo mogłem mieć reckę w 10 minut dlatego też przy okazji zmiany kraju natrafiła się okazja na zerwanie z nałogiem.
Zmieniłem kraj z przyczyn niezależnych od nałogu. I powiem Wam, że jak człowiek wie że nie ma dostępu to i jakoś lżej odczuwa te uboki.
I tylko nadmienię prega miała na mnie wspaniały wpływ na samym początku. Byłem człowiekiem dużo bardziej "do ludzi", empatycznym, kochającym, ciekawym innych. Z introwertyka do socjalnej bestii po jednej kapsułce.
Ale z drugiej strony pozbawiła mnie tego wewnętrznego lęku który był moim "drivem" i kompletnie upośledziła umiejętność koncentracji, zapamiętywania i myślenia przyczynowego.
Ogromne dawki napewno miały na to wpływ ale pierwsze objawy tego upośledzenia zauważyłem już podczas dawek terapeutycznych.
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.