Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 981 / 530 / 0
13 września 2026tajemniczy25 pisze:
@yoshi420 mam to samo,dodatkowo 3-7dni brania pregi resetuje mi działanie ssri.Odstawienie coś na wzór ciągu 5 dni na wódce.Moge tylko raz doraźnie przy sobocie sobie zażyć żeby nie było żadnych jazd..Kiedyś pod kontrolą lekarza brałem 10msc i żaden antydep nie rozkręcał się a ciągle jakieś strucie,dziwne to..
Ciekawe, mi też osłabiało działanie Worioksetyny. Jakas teoria dlaczego tak jest?
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 2142 / 351 / 0
Tak, stara antyczna prawda spisana jeszcze przez galla aninima:
ćpasz się albo leczysz kvrwiu
moze to poprostu objawy odsstawienne psychiczne tak silne, ze przebijaja sie przez ssri i czuc brak tarczy
wraz z przeminieciem tych objawow ssri znowu dziala w pełni
like the others before you
one by one we will take you
  • 1014 / 185 / 0
@yoshi420 psychiczne ale i mega fizyczne strucie,dreszcze,osłabienie i takie tam już nie mowa o lękach...Nie ćpałem nigdy pregabaliny a dawki jakie brałem na dobę to 2x150mg z przepisu lekarza a nie na własną rękę.Może moje uzależnienie od alkoholu ma na to wpływ,sam nwm.
  • 981 / 530 / 0
@tajemniczy25
Nie, nie ma. Przecież etanol to remedium na wszystko. Nie wierze %-D
  • 1014 / 185 / 0
@tosieniedzieje przeglądając temat wstecz do pręgę przepisuję się alkoholikom i nie mają takich ekscesów jak ja..
  • 2142 / 351 / 0
Tym razem mam 2 blistry 75ek na "zejście" po kilku dniach wrzutek. Nie chcę już znowu trafić do krainy wiecznej chujni, gdzie minuta się ciągnie jak pol godziny nic sie nie chce nawet lezenie jest jakies ch_jowe i niewygodne. I to budzenie sie z koszulka mokra jakby ktos mnie zlal wiadrem wody
like the others before you
one by one we will take you
  • 29 / 5 / 0
17 września 2026tajemniczy25 pisze:
@yoshi420 psychiczne ale i mega fizyczne strucie,dreszcze,osłabienie i takie tam już nie mowa o lękach...Nie ćpałem nigdy pregabaliny a dawki jakie brałem na dobę to 2x150mg z przepisu lekarza a nie na własną rękę.Może moje uzależnienie od alkoholu ma na to wpływ,sam nwm.
Alko napewno nie pomaga ale pregabalina dokłada swoje dwa grosze. Niestety fizyczne strucie przy predze jest częste bo już pomijając samo pobudzenie układu nerwowego, to u wielu osób dochodzi do pogorszenia jakości snu albo i krótkiego epizodu bezsenności, a uwierzcie mi... nie ma nic gorszego dla waszego ciała i ducha niż zarwana nocka albo kilka niedospanych nocy. Brak snu potęguje objawy odstawienne bo w dużym skrócie pobudza już i tak pobudzony układ nerwowy.
Dlatego dbajcie o swój sen podczas odstawki pregabaliny. Co by się nie działo, to miejcie jakieś zaplecze które wam w tym pomoże bo nic was tak nie zregeneruje jak przespana noc.
  • 981 / 530 / 0
Po predze nigdy nie uświadczyłem fizycznego strucia. Pójdę jeszcze dalej, na drugi dzień jestem świetnie zrelaksowany i nie odczuwam zjazdu, ciało jak nowe, zajebisty apetyt od razu po wstaniu na dobre śniadanie i mocną kawę.
Za to po etanolu... Na drugi dzień ostre jazdy z lękiem, cielesne strucie, depresja lvl hard. Jakbym walnął kawe to bym wylądował na ostrym dyżurze z atakiem paniki.
Nie mam żadnych wątpliwości że to pierwsze jest lepszym wyborem, żeby szaleć.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii

Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.

Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.