dzisiajCzoug pisze: Akurat MDMA zostało ostatnio dopuszczone w Nowej Zelandii do leczenia PTSD i depresji także jednak coś w tym może być:
https://www.theguardian.com/world/2026/ ... evere-ptsd
https://www.health.govt.nz/news/two-psy ... a-for-ptsdTwo psychiatrists in New Zealand won approval on Friday to prescribe pharmaceutical-grade MDMA to people with severe post-traumatic stress disorder (PTSD).
The move by New Zealand’s pharmaceutical regulatory body Medsafe makes the country only the second worldwide to approve the party drug for use in treating PTSD, following Australia in 2023.
“PTSD ruins lives and is difficult to treat,” said the deputy prime minister, David Seymour, who last year backed the approval of magic mushrooms to treat people with severe depression. “MDMA can be very effective at treating it through psychedelic-assisted therapy.”
Nic tylko czekać aż u nas pojawi się medyczna emka i grzybkiMDMA-assisted psychotherapy combines psychotherapy with the supervised use of pharmaceutical-grade MDMA as part of a broader treatment programme. Treatment takes place in a controlled clinical setting under the care of an authorised psychiatrist and forms part of a comprehensive treatment plan. Patients are not supplied with MDMA to take home.
![]()
![]()
![]()
W każdym razie zacząłem brać w tamtym czasie sporo MDMA z dziewczyną, ale nie po klubach tylko kameralnie w domku. Szczere rozmowy o naszych problemach, dotyk itp.
Wyleczyło mi to całkowicie traume i wszystkie objawy nerwicowe.
Oczywiście brałem wcześniej emkę ale nie wiedziałem że tak to może wpłynąć na problemy, bo byłem dość zdrową jednostką.
Na nerwicę lękową właśnie top 3 MDMA,psylo, ketaminka.
scalono - nv13
Ludzie, bądźcie poważni.
Żadnych klinik i złodziei którzy chcą z was zedrzeć pieniądze.
Weźcie kogoś bliskiego, zarzućcie i leczcie się sami. Lekarstwa są na wyciągnięcie ręki.
Trzeba być niepoważnym żeby za jeden strzał ketaminy we wlewie bulić parę tysięcy i dać zarabiać ludziom, którzy i tak mają was gdzieś. 90 procent psychologów, terapeutów chce się tylko nachapac, kapitalizm moi drodzy.
Albo co, cierpieć i czekać parę lat aż łaskawie ukochane państwo zdelegalizuje MDMA?
Grzyby można wyhodować w trzy tygodnie kupując legalny growkit w internecie.
Nawet jak ktoś się boi to mikrodawki powodują cuda gdy ma się lęki. Przebudowują się szlaki neuronalne, ścieżki odpowiedzialne za lęk tracą na sile. Budują się nowe połączenia.
Ale to wymaga konfrontacji, zmierzenia się z pewnymi emocjami które uwolnią się z podświadomości do świadomości. Nie jest to lekka podróż. Sam wiem o co chodzi bo mam tendencje do wypierania, znieczulania się, zamiatania wszystkiego pod dywan.
Zresztą tutaj ludzie biorą narkotyki. Robią to w jakimś celu. Nawet jeśli ich wyobrażenie jest takie, że się świetnie bawią to w głębi mamy deficyty. Wszelkiego rodzaju lęki których jest tysiące, napięcia, zazdrość,zawiść,złość,frustracja,bezradność, problemy w związku, lęk przed utratą pracy,kobiety itp itd. Środowisko większości ludzi jest toksyczne, chyba że jest się beneficjentem i żyje się w bańce.
używaj opcji edytuj - nv13
no dobra, przy MDMA to raczej ciężko złapać krzywą jazdę jeśli się nie przesadzi z dawką ale jak ktoś jest mocno zdesperowany bo wszelkie dotychczasowe metody spełzły na niczym a na używkach się zna tyle co przeciętny kowalski no to jednak istnieje niebezpieczeństwo, że to się raczej dobrze nie skończy
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Najlepiej zacząć ód microdosingu
dzisiajCzoug pisze: ano jednak przy nerwicy próba kuracji sajko czy dyso na własną rękę (chociazby bez lekko doświadczonego tripsittera) to proszenie się o bad trip…
no dobra, przy MDMA to raczej ciężko złapać krzywą jazdę jeśli się nie przesadzi z dawką ale jak ktoś jest mocno zdesperowany bo wszelkie dotychczasowe metody spełzły na niczym a na używkach się zna tyle co przeciętny kowalski no to jednak istnieje niebezpieczeństwo, że to się raczej dobrze nie skończy
Rozumiem, że z twojego twierdzenia wynika, że lepiej zajebac wlew ketaminowy przy sterylnym zimnym świetle, w sali szpitalnej, w pobliskiej klinice przy opiece randomowego terapeuty którego widzisz pierwszy raz na oczy, po collegium humanum z dyplomem z buraka, niż w domowych warunkach,w swojej przestrzeni, że swoją muzyką i ukochaną dziewczyną lub przyjacielem prawda? Informacja jest obecna, a każdy normalny człowiek który decyduje się na taki krok poszuka ważnej dla siebie wiedzy które pozwolą mu przejść przez to doświadczenie w sposób bezinwazyjny. I jeszcze zapłacic za to 10k gdzie ludzie w tym kraju w 60 procentach żyją na skraju ubóstwa. Szczególnie ludzie z nerwica i depresją, ktorzy na pewno nie mogą sobie pozwolić na taki luksus, bo choroba uniemożliwia im podjęcie jakiejkolwiek pracy zawodowej.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?