Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 965 / 522 / 0
dzisiajCzoug pisze:
Akurat MDMA zostało ostatnio dopuszczone w Nowej Zelandii do leczenia PTSD i depresji także jednak coś w tym może być:

https://www.theguardian.com/world/2026/ ... evere-ptsd
Two psychiatrists in New Zealand won approval on Friday to prescribe pharmaceutical-grade MDMA to people with severe post-traumatic stress disorder (PTSD).

The move by New Zealand’s pharmaceutical regulatory body Medsafe makes the country only the second worldwide to approve the party drug for use in treating PTSD, following Australia in 2023.

“PTSD ruins lives and is difficult to treat,” said the deputy prime minister, David Seymour, who last year backed the approval of magic mushrooms to treat people with severe depression. “MDMA can be very effective at treating it through psychedelic-assisted therapy.”
https://www.health.govt.nz/news/two-psy ... a-for-ptsd
MDMA-assisted psychotherapy combines psychotherapy with the supervised use of pharmaceutical-grade MDMA as part of a broader treatment programme. Treatment takes place in a controlled clinical setting under the care of an authorised psychiatrist and forms part of a comprehensive treatment plan. Patients are not supplied with MDMA to take home.
Nic tylko czekać aż u nas pojawi się medyczna emka i grzybki

:extasy: :grzybki: :mniam:
Yeah, kiedyś w dawnych czasach przedawkowałem hexen dość poważnie, zapaść, stan przedzawałowy. Nic takiego, ale właśnie dostałem PTSD z tego powodu bo było to dość traumatyczne przeżycie. Włączały mi się non stop ataki paniki, zwracanie uwagi na każde bicia serca,hipochondria, obsesyjne analizowanie swojego ciała. Wszystkie nerwicowe wkrętki.
W każdym razie zacząłem brać w tamtym czasie sporo MDMA z dziewczyną, ale nie po klubach tylko kameralnie w domku. Szczere rozmowy o naszych problemach, dotyk itp.
Wyleczyło mi to całkowicie traume i wszystkie objawy nerwicowe.
Oczywiście brałem wcześniej emkę ale nie wiedziałem że tak to może wpłynąć na problemy, bo byłem dość zdrową jednostką.

Na nerwicę lękową właśnie top 3 MDMA,psylo, ketaminka.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 965 / 522 / 0
Ludzie, bądźcie poważni.
Żadnych klinik i złodziei którzy chcą z was zedrzeć pieniądze.
Weźcie kogoś bliskiego, zarzućcie i leczcie się sami. Lekarstwa są na wyciągnięcie ręki.
Trzeba być niepoważnym żeby za jeden strzał ketaminy we wlewie bulić parę tysięcy i dać zarabiać ludziom, którzy i tak mają was gdzieś. 90 procent psychologów, terapeutów chce się tylko nachapac, kapitalizm moi drodzy.
Albo co, cierpieć i czekać parę lat aż łaskawie ukochane państwo zdelegalizuje MDMA?
Grzyby można wyhodować w trzy tygodnie kupując legalny growkit w internecie.
Nawet jak ktoś się boi to mikrodawki powodują cuda gdy ma się lęki. Przebudowują się szlaki neuronalne, ścieżki odpowiedzialne za lęk tracą na sile. Budują się nowe połączenia.
Ale to wymaga konfrontacji, zmierzenia się z pewnymi emocjami które uwolnią się z podświadomości do świadomości. Nie jest to lekka podróż. Sam wiem o co chodzi bo mam tendencje do wypierania, znieczulania się, zamiatania wszystkiego pod dywan.
Zresztą tutaj ludzie biorą narkotyki. Robią to w jakimś celu. Nawet jeśli ich wyobrażenie jest takie, że się świetnie bawią to w głębi mamy deficyty. Wszelkiego rodzaju lęki których jest tysiące, napięcia, zazdrość,zawiść,złość,frustracja,bezradność, problemy w związku, lęk przed utratą pracy,kobiety itp itd. Środowisko większości ludzi jest toksyczne, chyba że jest się beneficjentem i żyje się w bańce.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 1556 / 402 / 13
ano jednak przy nerwicy próba kuracji sajko czy dyso na własną rękę (chociazby bez lekko doświadczonego tripsittera) to proszenie się o bad trip…

no dobra, przy MDMA to raczej ciężko złapać krzywą jazdę jeśli się nie przesadzi z dawką ale jak ktoś jest mocno zdesperowany bo wszelkie dotychczasowe metody spełzły na niczym a na używkach się zna tyle co przeciętny kowalski no to jednak istnieje niebezpieczeństwo, że to się raczej dobrze nie skończy
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.