Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 959 / 520 / 0
Wszystkie gabajebacze poprzez uspokajanie nadmiernej aktywności całych sieci neuronowych – delikatnie modulują ogólne uwalnianie różnych neuroprzekaźników, w tym serotoniny. Naczynia połączone.
Nie ma tak, że wpływa się na jeden receptor i jest to obojętne dla innych
Oczywiście przy odstwce efekt z odbicia.
Kortyzol i adrenalina szaleją, a umysł nie potrafi się normalnie uspokoić bo endogenne neuroprzekaźniki hamujące są zaburzone, do tego GABA rozjebane. Umysł jest hiperaktywny, mózg gadzi szaleje. Ciało nie potrafi wyregulować emocji.
I tak przy odstawce właściwie każdego dragu.
Normalny człowiek to usta, przeczeka najgorsze i pójdzie dalej. Przy lekach,nerwicy jesteś rozjebany tak, że będziesz się bał wychodzić z domu. Nie polecam ćpania z tym syndromem, a przynajmniej wpierdalania się w ciągi na etanolu,benzynach, GHB.
Przy katynonach to nawet was może uspokoic i usunąć objawy nerwicy, bynajmniej ja tak miałem. Po prostu taka anhedonia się pojawiła, że nie czułem nawet lęku. Niech żyje 3mmc lekarstwo na wszystko %-D
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.

Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.