Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Hej. Zmagam się z powracającym infekcjami jamy ustnej. Na codzień jama ustna jest dość nierówna z jakimiś wybrzuszeniami, ale po szuraniu pojawiają mi się takie bąble, które wypełniają się ropą. Zdarzało się że ta ropa pękała i znowu się nią napełniała ale tym razem wewnątrz powstała taka bolesna gruda która nie chce się wydostać, jest bardzo twarda przemieszczająca się . Z jednak nawet wyleciała zielona tkanka i myślałam że to koniec, nic bardziej mylnego znowu się napełniła, powstała kolejna grudą. Jest opuchnięcie policzka, cała błona śluzowa jest tak opuchnięta że mogłabym sobie ją spokojnie przygryzać. Czym to jest spowodowane? Dlaczego to mi się dzieje. Już raz miałam liczne afty i antybioterapie ale to powtarzający się problem w lepszym lub gorszym stopniu teraz faktycznie ten rdzeń ropy nawet nie pęka tylko siedzi pod skórą a jakikolwiek nacisk powoduje okropny ból. Policzek gorący, spuchnięty, węzły chłonne też powiększone
  • 586 / 30 / 0
pytając czym to jest spowodowane to raczej wiesz, że szuranie zaostrzyło to wszystko a pytasz o konkretne mechanizmy, nie napiszę teraz ale na Twoim miejscu udałbym się pilnie do chirurga/sor!
  • 153 / 19 / 0
wczorajsarauhl pisze:
Hej. Zmagam się z powracającym infekcjami jamy ustnej. Na codzień jama ustna jest dość nierówna z jakimiś wybrzuszeniami, ale po szuraniu pojawiają mi się takie bąble, które wypełniają się ropą. Zdarzało się że ta ropa pękała i znowu się nią napełniała ale tym razem wewnątrz powstała taka bolesna gruda która nie chce się wydostać, jest bardzo twarda przemieszczająca się . Z jednak nawet wyleciała zielona tkanka i myślałam że to koniec, nic bardziej mylnego znowu się napełniła, powstała kolejna grudą. Jest opuchnięcie policzka, cała błona śluzowa jest tak opuchnięta że mogłabym sobie ją spokojnie przygryzać. Czym to jest spowodowane? Dlaczego to mi się dzieje. Już raz miałam liczne afty i antybioterapie ale to powtarzający się problem w lepszym lub gorszym stopniu teraz faktycznie ten rdzeń ropy nawet nie pęka tylko siedzi pod skórą a jakikolwiek nacisk powoduje okropny ból. Policzek gorący, spuchnięty, węzły chłonne też powiększone
ja jebie chłopie. zrobiło Ci się w ustach jakieś gówno, ropnie, czyraki czy inny chuj, a Ty się na forum pytasz co masz w buzi i co masz z tym robić.
Wypierdalaj do lekarza albo na SOR jak proponuje Kolega wyżej. Przecież to może być też objaw poważnej choroby, a nie tylko podrażnienie śluzówki.
  • 5 / / 0
Lekarze takie coś bagatelizują, nie raz skończyło się na antybiotyku i po czasie i tak jest to powracające. Po czasie się to wchłania ale dlaczego od razu jest taki efekt opuchniętej na tyle śluzówki że powstają jakieś grudy ropne lub nie
  • 545 / 77 / 0
@up
chlopie? to jest kolezanka xd

wezly chlonne, ropa, opuchlizna swiadcza o ewidentnym - mocnym - stanie zapalnym. zielone tkanki ktore wychodza z buzi? rdzenie w ropniach? dziewczyno, leć do lekarza jak najszybciej, bo jesli bedziesz dalej walic towar to sa spore szanse ze skonczysz z sepsą! to nie sa zarty.
  • 5 / / 0
ostatnio jak miałam podobnie to mi powiedzieli że afty i mam spierdalac xd nawet z soru mnie wyjebali i że mam iść do rodzinnego a kretyn też nie wiedział co mi przepisać. kolejny przepisał jakąś miastenie i się samo wchłonęło z czasem. teraz to było specyficzne że tkanka była nawet krwawiąca ale ta ropa nie uchodziła sama z siebie tylko tkwiła pod skórą strasznie twarda. jak próbowałam zrobić ujście to było jeszcze gorzej. tym razem jest tylko lewy policzek a drugi jest okej. Tak jak mówię już nie raz byłam odsyłana i nikt nie potrafił zaradzić i było bagatelizowanie więc nie uśmiecha mi się prowadzić tej samej drogi. Nie potrafię tylko zrozumieć czemu niektórzy nie mają jakiś skutków ubocznych a u mnie się wywala jakaś opuchlizna, ropniami. Śluzówka tak jest spuchnięta że mogłabym sobie zaciskać ją zębami a miejscami jest taka twarda że o mało bym się nie posikała z bólu
  • 119 / 28 / 0
Mnie to wygląda jakbyś nie dawała sobie wystarczająco dużo czasu na wyleczenie się ze swojego problemu. Zmniejszenie obrzęku nie świadczy od razu o pozbyciu się powikłania, a na dodatek będąc wystrzeloną pewnie podrażniasz błonę śluzową jamy ustnej i odnawiasz stan zapalny. Przystopuj, poradź się innego lekarza, skoro rodzinnego nie poważasz i stosuj się do jego zaleceń dłużej niż zazwyczaj.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.

Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.