Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Hej. Zmagam się z powracającym infekcjami jamy ustnej. Na codzień jama ustna jest dość nierówna z jakimiś wybrzuszeniami, ale po szuraniu pojawiają mi się takie bąble, które wypełniają się ropą. Zdarzało się że ta ropa pękała i znowu się nią napełniała ale tym razem wewnątrz powstała taka bolesna gruda która nie chce się wydostać, jest bardzo twarda przemieszczająca się . Z jednak nawet wyleciała zielona tkanka i myślałam że to koniec, nic bardziej mylnego znowu się napełniła, powstała kolejna grudą. Jest opuchnięcie policzka, cała błona śluzowa jest tak opuchnięta że mogłabym sobie ją spokojnie przygryzać. Czym to jest spowodowane? Dlaczego to mi się dzieje. Już raz miałam liczne afty i antybioterapie ale to powtarzający się problem w lepszym lub gorszym stopniu teraz faktycznie ten rdzeń ropy nawet nie pęka tylko siedzi pod skórą a jakikolwiek nacisk powoduje okropny ból. Policzek gorący, spuchnięty, węzły chłonne też powiększone
  • 585 / 30 / 0
pytając czym to jest spowodowane to raczej wiesz, że szuranie zaostrzyło to wszystko a pytasz o konkretne mechanizmy, nie napiszę teraz ale na Twoim miejscu udałbym się pilnie do chirurga/sor!
  • 153 / 19 / 0
wczorajsarauhl pisze:
Hej. Zmagam się z powracającym infekcjami jamy ustnej. Na codzień jama ustna jest dość nierówna z jakimiś wybrzuszeniami, ale po szuraniu pojawiają mi się takie bąble, które wypełniają się ropą. Zdarzało się że ta ropa pękała i znowu się nią napełniała ale tym razem wewnątrz powstała taka bolesna gruda która nie chce się wydostać, jest bardzo twarda przemieszczająca się . Z jednak nawet wyleciała zielona tkanka i myślałam że to koniec, nic bardziej mylnego znowu się napełniła, powstała kolejna grudą. Jest opuchnięcie policzka, cała błona śluzowa jest tak opuchnięta że mogłabym sobie ją spokojnie przygryzać. Czym to jest spowodowane? Dlaczego to mi się dzieje. Już raz miałam liczne afty i antybioterapie ale to powtarzający się problem w lepszym lub gorszym stopniu teraz faktycznie ten rdzeń ropy nawet nie pęka tylko siedzi pod skórą a jakikolwiek nacisk powoduje okropny ból. Policzek gorący, spuchnięty, węzły chłonne też powiększone
ja jebie chłopie. zrobiło Ci się w ustach jakieś gówno, ropnie, czyraki czy inny chuj, a Ty się na forum pytasz co masz w buzi i co masz z tym robić.
Wypierdalaj do lekarza albo na SOR jak proponuje Kolega wyżej. Przecież to może być też objaw poważnej choroby, a nie tylko podrażnienie śluzówki.
  • 545 / 77 / 0
@up
chlopie? to jest kolezanka xd

wezly chlonne, ropa, opuchlizna swiadcza o ewidentnym - mocnym - stanie zapalnym. zielone tkanki ktore wychodza z buzi? rdzenie w ropniach? dziewczyno, leć do lekarza jak najszybciej, bo jesli bedziesz dalej walic towar to sa spore szanse ze skonczysz z sepsą! to nie sa zarty.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty

Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.

Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.