Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 141 / 12 / 0
Siemanko
Udało mi się ostatnio wyłapać kilka blistrów OXYDUO 20oxy+10 nalokson .
Szukałem tu informacji ale nie widzę wzmianki o tym konkretnie leku .

Czy aż tak bardzo Sertralina w dawce 100 blokowała działanie Oxy??
Zaczynałem od 20 a kończyłem na 140 w jednej dawce . Jest czasami troszkę przyjemnie czasem miałem noody krótkie , ale jak na ta substancje liczyłem na coś więcej . Tabletki gryzę na pył i połykam brałem tez na pusty żołądek . Czy ja mogę coś jeszcze żeby poczuć działanie oksykodonu ??
Szkoda mi tych tabletek bo wchodzą jak cukierki a nie opioid :((
  • 30 / 1 / 0
Do Bezniku
A masz tolerancję na opioidy, jakas konkretna dawka kody, tramca, majki itp? Jesli nie masz tolerki to bylby to absurd, gdyby 140mg oxy Cie nie ruszalo. Nalokson ma tylko ~3% biodostępności przy doustnym podaniu, ale przy jedzeniu 7 tabletek (70 mg naloksonu) moze juz chyba troche psuc dzialanie, jadles kiedys czyste oksy? Z kontekstu Twojej wypowiedzi wynika, ze nie, wiec albo nalokson albo sertralina tutaj mieszaja. Najlepiej zrob tez na wlasna reke research, czy ta sertralina nie wchodzi w interakcje z oxy, ja na antydepach sie za bardzo nieznam.
  • 141 / 12 / 0
Kody jem max 480 na raz bo nie stać mnie na więcej . Ani tramadol mnie nie robi ani ten oxiduo. Czystego oxy nie jadłem , to coś łykałem jak cuksy . Z dwa razy przyemnie mi się zrobiło i szło to w stronę noodow . Aktualnie tylko działanie kody czuje . Inne opio (tramal ,oxy) mnie nie robią :(
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii

Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.