Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 696 / 150 / 2
Laurens Grape dziś- w dwóch doniczkach. Pojawili się amatorzy maku- złapałem dwa ślimaki , które właziły do białej doniczki, a ta stoi na podstawce- więc mają niełatwo. Skąd się wzięły? Dlaczego tam włażą?- Bywają tam jeże , polujący na nie. Postawiłem doniczkę na gałęziach, by nie miały za lekko, rozsypałem ślimakol. Na zdjęciu też odmiana Peshawar, stosunkowo dobrze rosnąca. Rekordzista siły wzrostu- japoński Ikkanthsu jest w fazie dwóch zielonych listków- kontaktowałem się ze sprzedawcą, - był trochę zaskoczony że tak słabo rośnie, mówił że w wilgotnym podłożu ze szklanym przykryciem kiełkuje po 2-3 dniach. Doszliśmy do wniosku że wysokie temperatury naszego upalnego lata są winne słabej wegetacji, to roślina lubiąca chłodne wiosny i jesienie- zaproponował że wyśle mi jedno opakowanie nasion jako bonus. Dziś zamówiłem kolejną paczkę Buddha, - dorzuci to do niej, już to uzgodniliśmy. Wszystkie rodzaje maku zasiałem też w doniczkach torfowych (po jednym ziarenku) i wstawiłem do lodówki- zobaczymy czy będzie różnica.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miłość jest jak opium...
  • 696 / 150 / 2
Maki dziś- Laurens Grape i Peshawar. Buddha i Ikkanshu są mniejsze. Niektóre podłączyłem do automatycznego systemu podlewania kropelkowego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miłość jest jak opium...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.