https://www.pasteboard.co/NmAzbjw_FBT6.jpg
Ten krzak ze zdjęcia nie będzie dojrzały za 3 tygodnie.
Aaa, jeszcze co do deszczu. No jak nie będzie padać to lipa w chuj, uschnie bankowo. Można wybrać mniejsze zło, obciąć dno i wkopać w ziemie, albo chociaż wkopać bez obcinania, zawsze to chłodniej i wolniej wyschnie. Dobrze, że w doniczce ziemia gliniasta to wolniej wysycha.
Można też postawić jakiś baniak z wodą, pociągnąć linke z materiału, który ciągnie wode i jeden koniec do wody, a drugi w ziemie, ale to by trzeba potestować wcześniej czy działa prawidłowo.
Qlop napisał właściwie jedyne sensowne możliwości, które nieco poprawią sytuację, ale jeśli będzie bez deszczu, lub jakiś symboliczny, to może być problem. Można by jeszcze zrobić grubą warstwę ściółki na ziemię.
Ja już właściwie zakończyłem sezon. Byłem dziś dziubnąć jeszcze kilka topów Mazar'a i suszę w piwnicy na papierze. # nawet nie próbowałem robić rękami, bo chyba bym zemdlał od fazy. Poza ominięcie zepsutego byłoby niemożliwe.
A Mazar coś czuje będzie bardzo mocarny. Raz że krzak wyszedł kozacki, dwa to ilość żywicy - nawet GG nie była tak lepka, oszroniona i nabita. Będzie tego może z 10g łącznie, ale zawsze coś.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.