Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 712 / 139 / 0
Ciężko powiedzieć, teoretycznie każdy lekarz może wystawić ci receptę na metadon jeśli ma do tego podstawy, wskazania no i chęci oraz nie boi się aktualnej opiofobii. Pogadaj i zapytaj po prostu.
I thought I was God's own drug addict
And if God hadn't meant for me to get high
He wouldn't have made bein' high so much, like, perfect

:tabletki:
  • 1785 / 540 / 2
+1 najlepszym sposobem to po prostu zwykła rozmowa, jak człowiek z człowiekiem. Ja osobiście na metadonie leciałem łącznie z dobre półtorej roku jak nie dłużej, wszystko pisane przez rodzinnego na NFZ w dodatku z refundem, więc za 6 butelek 100ml/100mg płaciłem około 18 zł.
WAŻNE: jak już decydujecie się na metadon jak i inne opioidy, warto robić badania hormonalne co kilka msc a w szczególności PROLAKTYNĘ (a jak wyjdzie wysoka to makroprolaktynę) żeby później nie było pikachu fejs "o nie mam anhedonię co robić jak żyć".
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 27 / 1 / 0
program w zgorzelcu z 1 strony polecam a z 2 to przyjeli mnie bez zadnego odwyku w zyciu, po 1 detoxie i w wieku 19 lat, po 3 latach ciagu dochodzac do grama majki iv/ majki z oxy czy midasem, doktor tam sam byl uzalezniony rozumie ludzi ale daja tam levometadon ktory jest niby mocniejszy, dawke tam mozesz zwiekszac wlasciwie dowoli w granicach bezpieczenstwa, ale lewometadon w porownaniu do zwyklego ma jakby 0 uczucia zaspokojenia opiatowego, wolalbym np 150mg metadonu niz 200levo, mam 150levo, przyjeli mnie w 3 tygodnie, we wroclawiu w 3 tygodnie to sie do kolejki nie dostaniesz, pol roku kolezanka czekala, jak bylem tam sie zapisywac raz dostalem w gebe, raz gosc podawal se w pachwine oparty o budynek programu. kazda pigula na programie zgorzelcowym jest do rany przyloz, doktor wypisze dodatkowo klony a jak palisz weed to maja w cipie, wydali mi po ustawieniu dawki i miesiacu jezdzenia codziennie metadon na tydz, po niecalym roku na 2 tyg, doktor tam jakies ssri jak przyjmowales, inne leki na depre to ci przepisze, ja dostaje pregabe klony bupropion. program w zgorzelcu polecam wystarczy zadzwonic, Pani Krysia jest tak kochana ze mi wstyd by bylo zawiesc ja, traktuje sie tam nas jak ludzi co we wroclawskim programie jest niespotykane, znam z 5ossob co przyjezdzaja z wro od lat bo we wro bylo okropnie, jak chce
  • 14 / 2 / 0
Mam za sobą łącznie kilka lat na i buprze i na metadonie. Zdecydowanie bardziej polecam to pierwsze. Po metadonie miewam zaparcia, szybciej tyję, ciało dużo bardziej mi się poci przy jakimkolwiek wysiłku oraz mam wrażenie iż ogólnie szybciej się męcze. Przy buprze żadnych negatywnych efektów ubocznych niema. Niema również działania rekreacyjnego, które w przypadku większej dawki metadonu niż normalnie, jest lekko wyczuwalne. Na buprze czuję się w 100% trzeźwo. Nawet 32mg i więcej dają kompletnie zero jakiejkolwiek przyjemności czy wyczuwalnych efektów poza brakiem skręta. Obie substancje w jakimś stopniu wygłuszają psychiczny głód na opioidy, jednak w całości on nie znika. Jeżeli ktoś ma możliwość, zdecydowanie polecam zejście na czysto, ale z dwojga złego bupra moim skromnym zdaniem jest dużo lepsza. (Co najśmiesniejsze na będąc na programie na metadonie, prosiłem z rok czasu psychiatrę o przejście na buprę, jednak nie chciała się zgodzić. Po wypisaniu się z programu i samodzielnym przejściu na buprenorfinę, czułem się o niebo lepiej)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.