Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1004 / 185 / 0
@CloneserSztuki zaczynałem od 10mg i jak wskoczylem na 20mg tak ozdrowiałem.Podczas kuracji nie było żadnych używek, nawet alkoholu.Ciezka fobia społeczna(można powiedzieć stopień inwalidzki), lęki i depresja poszły w zapomnienie.Byłem w szoku że w głowie może być taka cisza,zero natłoku myśli.Niestety po 3msc czar prysł.Szoku doznało także moje otoczenie,nagle rozgadany i pełen życia.
  • 55 / 6 / 0
Pytam się o uboki bo biorąc Dulo kiedyś tam przez pierwsze półtora tygodnia praktycznie bym tylko spał i leżał i nie wiem czy w robocie bym ogarniał gdyby znowu przyszło takie rozleniwienie.
  • 575 / 30 / 0
26 sierpnia 2026kolizjan pisze:
Czy podczas wchodzenia na Esci mieliście jakieś większe, mniejsze uboki?
W porównaniu do innych SSRI np sertraliny to bardzo łagodnie mi się wchodziło(działanie też łagodne chociaż kiedyś bardzo mnie postawił na nogi) na escitalopram, uboki były ale o natezeniu niskim do średniego, typowe dla SSRI na wchodzeniu typu nasilenie lęków, ziewanie, zmiany apetytu, bóle głowy czy uboki z układu pokarmowego
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.