Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
ODPOWIEDZ
  • 164 / 32 / 0
Od razu u psychiatry może być ciężko, ale to po prostu idziesz najpierw do psychologa na diva 5 i potem z wynikiem do psychiatry, wtedy normalnie powinien dać diagnozę i receptę. Pamiętaj aby przed diva przypomnieć sobie wszystkie sytuacje z dzieciństwa jak nie słuchałeś na lekcjach, huśtałeś się na krześle, mówiłeś coś bez zastanowienia, slomiany zapał do hobby itd., bo jak nie przypomnisz sobie nic to nie będzie można postawić diagnozy.
  • 654 / 159 / 0
Słyszałem o przypadku gdzie mimo konieczności odbycia 4 wizyt celem postawienia nie - broń boze! - jeszcze przypadkiem zbyt pochopnej diagnozy, nie było problemu aby, o ile portfel i terminarz pozwalały, rzeczone 4 wizyty odbyć jednego dnia.

W końcu czego się nie robi dla pienie... - ekhem! - dla pacjenta %-D
  • 142 / 12 / 0
yikokode- za dzieciaka tak nie było widoczne żebym jakieś adhd miał . Raczej wycofany byłem w swojej głowie . Do dziś jestem myślicielem …
Ja jestem ciekaw , jak MPH wpłyną by na moją psychikę/osobowość .
Z takich objawów to tez niechęć do monotonnych czynności , nie kończenie działań ..
Tez mówi się o dysregulacji emocji i długo utrzymującymi się owymi stanami
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Artykuły
Newsy
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.