Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Na wstępie zaznaczę, proszę darujcie sobie teksty typu "jak chcesz chodzić na siłownie to nie ćpaj", "albo sport albo dragi", gdyż weekendowo wale stimy i nie mam problemów ani z nabieraniem masy ani spadkami siły. No jednak jest te 5 dni przerwy, teraz są wakacje i wale mete/fete częściej, można powiedzieć codziennie, i chciałbym się dowiedzieć od bardziej doświadczonych kolegów co jeść/ jakie suple/ czego unikać żeby spadków nie było lub były minimalne
  • 4603 / 2218 / 1
3 rzeczy musisz pilnować.
1. nawodnienie.
2. bilans kaloryczny.
3. ilość białka w codziennej diecie.

Jeżeli będą one zachowane na odpowiednim poziomie (jak ćwiczysz to wiesz jakie są względem tego wymagania) to spadki będą minimalne, a feta nawet pomoże w walce o niższy bf - dużo silniejsza niż clenbuterol, ale dużo więcej siajdów.
  • 6 / / 0
Jesc jest ciezko, dlatego rob sobie szejki bialkowo weglowodanowe. Jak dasz rade, to do szejkow dodawaj olej z oliwy. Nawodnienie tez jest tutaj bardzo wazne. No i slabsze , albo mocniejsze suple.
  • 3 / 1 / 0
Zgadzam się z tym, co piszecie – priorytet to woda, kalorie i białko. Dodałbym też, żeby zwracać uwagę na elektrolity i ewentualnie witaminy/minerały, bo przy codziennym używaniu stimów łatwo o ich spadki. Szejki z białkiem i węglami plus odrobina tłuszczu faktycznie dobrze trzymają formę i energię. stickman hook
  • 1 / / 0
Też miałem podobny okres i przy częstszym używaniu stimów najbardziej zauważałem problemy z apetytem, snem i regeneracją. Zamiast szukać suplementu na spadki, pilnowałbym przede wszystkim regularnego jedzenia, nawodnienia i snu, bo to robi największą różnicę.
  • 976 / 178 / 0
Przy stymulantach ważne jest ciągłe nawodnienie, bo odwadniają przez nadmierną potliwość. Dodatkowo warto wmuszać w siebie jedzenie, od biedy nawet nutridrinki czy jedzenie w płynie które można kupić w sklepach. Ale najlepiej po prostu kontrolować masę ciała i starać się jeść pożywne posiłki, nawet jeśli nie jest to słynne 5 posiłków dziennie. białko - jajka są super. Jajecznica przy stymulantach stawia na nogi, ale to nie wystarczy, bo potrzeba warzyw, witamin, mięsa.
Według mnie dobrze w przerwie między ciągami - jak najkrótszymi, dobrze się odżywiać, a w trakcie ciągów nie zapominać, że jedzenie to pożywka dla mózgu i całego organizmu a fakt, że nie czuje się głodu wcale nie oznacza, że organizm nie domaga się jedzenia. Stąd bierze się utrata wagi na stymulantach.
Kontrola wagi jest obowiązkowa według mnie. Regularnie ważę się nago, po skorzystaniu z toalety z samego rana i na tej podstawie jestem w stanie oszacować ile faktycznie ważę.
A jeśli ktoś ma problem z ciągłym spadkiem masy, bo nie potrafi sobie poradzić z jadłowstrętem to powinien się mocno pilnować albo zbastować, ponieważ organizm musi mieć dostarczane substancje odżywcze żeby nie wpaść w stan ketozy. Oczywiście wszystko zależy od wagi wyjściowej - jest spora różnica od kogoś kto chudnie z 90 kg przy 190 cm wzrostu, a przy kimś kto ma 165 cm wzrostu i wyjściowo waży 50 kg.
Nie ma z tym żartów, zbyt duża utrata masy prowadzi do omdleń, zasłabnięć. Sama swego czasu po dłuższym czasu niejedzenia miałam momenty że mdlałam prawie nad kuchenką próbując jakoś zatrzymać proces całkowitego omdlenia.
Jak się bierze jeszcze leki, które powodują spadek masy ciała i jadłowstręt trzeba ze sobą walczyć, bo po przekroczeniu pewnej wagi sytuacja staje się niebezpieczna jeśli połączy się to z narkotykami. Wiem co mówię :)
Pozostaje Ci albo pomimo ćpania odżywiać się mimo woli jak zdrowy człowiek i pilnować białka oraz witamin, albo marniej w oczach.
hipnotyzuję ludzi jak Kaszpirowski
ODPOWIEDZ
Newsy
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych

Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.