Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 19 / 1 / 0
Też zwykle używałam korektora, a na to ewentualnie podkład, ale to były lata temu jak jeszcze jechałam na opio i naprawdę musiałam ukrywać ślady wkłuć, gdziekolwiek, szczególnie w lato. Jeszcze odpowiednio dopasowany do koloru i tonacji skóry zrobi świetną robotę.
  • 5985 / 1238 / 43
Smarować, smarować, i jeszcze raz smarować heparyną. Ja od marca mam ślady po wenflonach.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / 1 / 0
Heparyna może przyspieszać wchłanianie powierzchownych krwiaków po wkłuciach, ale działa głównie na świeże siniaki, a nie na długotrwałe blizny czy przebarwienia po częstych iniekcjach. Jeśli ślady utrzymują się tygodniami albo pojawia się twardość, ból, zaczerwienienie czy „sznurkowata” żyła, to bardziej pachnie podrażnieniem żyły / powierzchownym zapaleniem niż zwykłym śladem kosmetycznym.
  • 4 / 1 / 0
Na siniaki na rękach w widocznych miejscach: najpierw korektor w kolorze dobranym pod siniak, poczekać chwilę żeby odrobine wysechł, na to podkład dobrany pod kolor skóry, na to puder zeby sie za chwilę nie rozmazało. Nieocenione sa gąbeczki do makijazu, bez nich nawet jeśli podkład jest dobrze dobrany to ciężko jest nałożyć go tak żeby granica między pomalowaną a niepomalowaną skórą nie rzucała sie w oczy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.