14 sierpnia 2026oorety pisze: Wczoraj leciałem na alprze rekreacyjnie z rana 1.75mg i na wieczór 2mg. Za każdym razem jak wrzucałem źle się czułem. Byłem osłabiony, czułem niepokój, wyrzuty sumienia, lęki i myśl żeby to jak najszybciej zeszło. Zero przyjemności. Kiedyś wrzucałem nie było takich efektów. Co to mogło być? Nic innego nie brałem
Nie kombinowałbym też z samodzielnym schodzeniem z tak wysokiej dawki. Nagłe lub zbyt szybkie odstawianie benzodiazepin może być niebezpieczne. Skoro już masz psychiatrę i terapię, to właśnie na tym bym się oparł. Trzymam kciuki, żeby udało się wrócić do planu leczenia i stopniowo odzyskać kontrolę.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.