Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, niedługo mam przesłuchanie odosnie artykułu prawa farmaceutycznego. Niedawno kilkakrotnie wyslalem komus lek.
Jaka wersja bedzie bardziej sensowna?
" nie pamietam, mam zaburzeniq swiadomosci i sie lecze" ?
Czyc"nie wiedzialem ze nie mozna", dodam ze to już.drugi raz w ciągu pieciu lat, wczesniej mialem robion odciski palcow, ale.postepowanie zostalo umożone.
I czy jest swns kontaktować się z radcą prawnym?
Z gory dzieki za.odpowiedz
  • 363 / 37 / 0
Dobry radca prawny to podstawa a skoro już miałeś podobną sytuację to bym ci nie radził robić nic na własną rękę tylko wszystko z prawnikiem.
  • 1780 / 536 / 2
royalblue1 pisze:
Jaka wersja bedzie bardziej sensowna? " nie pamietam, mam zaburzeniq swiadomosci i sie lecze" ? Czyc"nie wiedzialem ze nie mozna" (...) I czy jest swns kontaktować się z radcą prawnym?
@royalblue1 chlopie jebn*j sie w leb xd Obie wersje to jest jakis dramat i prosta droga do wyroku.

Tlumaczenie "nie wiedzialem ze nie mozna" nic ci nie da, bo nieznajomosc prawa szkodzi (ignorantia iuris nocet) i nikogo na komendzie nie obchodzi ze ty czegos nie wiedziales. A zaslanianie sie "zaburzeniami swiadomosci" to juz kabaret xD Myslisz ze prokurator to lyknie? Skieruja cie na badania psychiatryczne, narobisz sobie strasznego smrodu w papierach, a jak masz prawko to ci je jeszcze moga zawinac za takie glupie teksty.

Wysylanie lekow bez uprawnien podpada bezposrednio pod Ustawe Prawo farmaceutyczne. Przypominam twarde fakty prawne, o ktorych juz tu kiedys pisalem: to jest Art. 124 ust. 1 (wprowadzanie do obrotu bez pozwolenia), za co grozi grzywna, ograniczenie albo pozbawienie wolnosci do lat 2. To ze wczesniej ci umorzyli postepowanie, to miales po prostu wielkiego farta. Drugi raz w ciagu 5 lat to juz podpada pod recydywe, maja twoje odciski palcow w bazie i tak latwo ci tego nie puszcza.

Pytasz czy jest sens kontaktowac sie z radca prawnym? To jest JEDYNA sensowna rzecz, jaka mozesz w tym momencie zrobic. Nie wymyslaj zadnych cpunskich bajek o amnezji na wlasna reke, tylko bierz dobrego adwokata. Idziesz na przesluchanie, odmawiasz skladania wyjasnien bez papugi i na tym konczysz dyskusje z psami.
z fartem.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 55 / 14 / 0
Mam problem ostatnio poszedlem ujebany testowac rowery elektryczne rozpedziłem sie i nie wychamowałem i rozjebalem szybe i mnie zlapali i spisalismy oswiadczenie ze zobowiazuje sie do zaplaty 1000zl w przeciagu 7 dni nie mialem dowodu a ja debil na swoje dane to napisalem ale ujebany bylem za bardzo i nie myslalem nic dziwna akcja wgl bo gosciu mi zaczał grozic policja a ja trzezwiutki mowie no dobra to dzwon a on dobra dobra ja chce sie ugadac z toba i co sie stanie jak nie zaplace nie mam tyle floty, chcialem tylko rower przetestowac.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.