Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Co wolisz - haszysz, czy marihuanę?
marihuana
700
63%
haszysz
411
37%

Liczba głosów: 1111

ODPOWIEDZ
  • 531 / 73 / 0
Od niedawna kosztuje, jako dodatek do trawki, jako że ta tutaj w nl nie jest tak mocna jak Polski skun. Najbardziej lubię static, ten na załączonym obrazku bardzo kruchy i indiczny. Wręcz ciężko wziąć kostkę w palce, bo od razu się rozpada
Messenger_creation_9C263E28-1621-4AB7-87EE-959CD4205EAF.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12838 / 2504 / 0
Kruszy się w pył, czy drobniejsze kawałki? Swoją drogą, to czy to nie powinno być dużo mocniejsze, skoro teraz susz ma średnio 20% THC, a to jest teoretycznie sama żywica? Chyba że na 5% krzaku robione.
  • 531 / 73 / 0
Nie na pyl, po ściśnięciu zostaje z tego placek. Owocowy zapach.
Dla mnie całe te % to w chuja cięcie, jak przy haszyszu może ma to jakiś sens i jest miarodajne co do mocy, tak w przypadku kwiatów to losowe liczby na paczkach - wyższe liczby mogą świadczyć o wyższej jakości suszu. Wszystko rozbija się o konkretne terpeny w suszu które działają na każdego troszkę inaczej, susz 21% bywa dla mnie mocniejszy niż 30%+.

Edit. Jako że to wątek o haszu to dodam ciekawostkę. Znalazłem bardzo dobry static po 10e na wiosce która nie jest objęta legal experimentem i defacto pochodzi od ulicznych dostawców, na moje oko palacza z kilkunastoletnim stażem jest dobrej jakości i jest wyjątkowo mocny. Za przeciętny static w kofie z legal wietu trzeba zapłacić 2x tyle
  • 2283 / 286 / 0
To jest legalny hasz nie import.
  • 391 / 11 / 0
hejo.
czy wyjdzie optymalnie jak bym paliła hash na czysto (bez tytoniu)?
nie palę tytoniu, więc to potencjalny problem.
  • 12838 / 2504 / 0
Palenie z tytoniem to relikt przeszłości, kiedy ciężko było dostać cokolwiek / nie miało się kasy.
Jeśli już z czymś mieszać, to z ziołem, choć też trochę bez sensu - no chyba że hasz i zioło to jedna odmiana.
Ja lubiłem brązową grudę nabijać na igłę, podpalać i przykrywać dużą szklanką. Jak uzbierało się dymu, to buch przez słomkę i tak aż to wypalenia.
Klasycznie z bongo też będzie dobrze, tylko sitko musi być.
  • 40 / 4 / 0
Z tym słoikiem zajebista opcja widzę, że ja tego nie znałem hehehe normalnie na nożyk podpalalem bez słoika i łapałem dym "w locie"
  • 12838 / 2504 / 0
^
Zdecydowanie lepsza, niż w locie ;) Pomyśl sobie, o ile wydajniejsza. Fajnie się sprawdza na pół z kimś, tylko gruda musi być 2 razy większa.
Ja lubię waporyzować susz z dodatkiem grudy / pyłku. Dziś przetestowałem # kupiony 8 lat temu - nadal działa i to mocno... bardzo mocno. Nawet trochę pokaszlałem po drugim podgrzaniu. Aż sentymentalnie mi się zrobiło.
A tak to samoróbki czasem wapuję w ten sam sposób, czyli trochę zmieszać z suszem i ogień. Tylko do tego raczej manualny ze względu na możliwość 100% wyczyszczenia wszystkiego.
  • 825 / 143 / 0
Brałem hasz od marokańca dwa rodzaje: jasny piaskowy i ciemnozielony, oba dość miękkie. Nawet się zaprzyjaźniliśmy, inna reliia i kultura ale nie czuł się tego. Niestety co do finansów to było tak średnio. Nie chciał zejść z ceny nawet przy większych ilościach. A wcale nie był tani. Poza tym ile można palić hasz, to jest ciężkie dla płuc, po kilku miesiącach już miałem dosyć. Teraz shake kupuję po 25zł za gram ale jest prima sort, zero łodyg sam trim. Z hiszpanii wszystko
  • 12838 / 2504 / 0
Co konkretnie jest w tym trymie? Same listki, czy są jakieś małe topki? 25zł za g to chyba wyżyłowana cena, skoro za tyle można kupić w susz w aptece jak jest promocja. Myślę, że pośrednik ma niezłą marżę, bo producent pewnie puszcza po taniości.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.